Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, este nominalizat la categoria "Inspiratia anului" si se afla printre finalistii pentru premiul "Europeanul Anului", acordat de catre revista European Voice. Conform site-ului revistei, Morar a fost propus "pentru ca a ridicat lupta anticoruptie la un nivel inalt". Printre finalisti, dar la alte categorii, se numara presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si cel al Serbiei, Boris Tadici.

25 de personalitati din diferite domenii (politica, cultura, administratie sau afaceri) au fost nominalizate pentru editia de anul acesta a Premiilor Europenii Anului, acordate de publicatia saptamanala European Voice.

Printre acestia se afla si Daniel Morar, finalist la sectiunea "Inspiratia anului". Contracandidatul acestuia este omul de afaceri George Soros, "pentru ca a sustinut drepturile si reintegrarea romilor in Europa".

O alta categorie este "Comisarul anului", unde printre nominalizati se afla comisarul european care supervizeaza protectia consumatorului, bulgaroaica Meglena Kuneva (aleasa pentru infiintarea registrului lobbyistilor si expunerea beneficiarilor fondurilor UE), comisarul estonian Siim Kallas, precum si comisarii mediului, agriculturii si concurentei.

Pentru titlu "Politicianul national al anului", "se lupta" presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, presedintele Serbiei, Boris Tadici si premierul polonez, Donald Tusk.

In cadrul concursului sunt sase sectiuni: Comisarul Anului, Europarlamentarul Anului, Politicianul National al Anului, Oficialul UE al Anului, Inspiratia Anului si Europeanul Anului. Gala decernarii premiilor va fi pe data de 2 decembrie, la Bruxelles.

Publicul european isi poate vota aici favoritii pentru diverse categorii pana pe data de 16 noiembrie.