Inca un caz in care o tanara a murit din cauza nepasarii si neglijentei medicilor. La doar cateva zile dupa ce o fata de 17 ani din Constanta a murit dupa ce medicii de la spitalul din oras au refuzat sa o interneze, un caz similar s-a petrecut la Baia Mare. O adolescenta de 15 ani a murit din cauza ca medicii de la Spitalul de Urgenta au trimis-o acasa, cu toate ca avea febra de 40 de grade. Mai mult chiar, asistentele medicale i-au reprosat fetei faptul ca a venit la urgenta, in conditiile in care, in opinia lor, cazul nu era grav.

Fata a venit la spital cu 40 de grade febra, insa a fost trimisa acasa. Dupa cateva zile, fata a murit. Diagnosticul, stabilit prea tarziu, a fost meningita. Fata a ajuns la spital, cu ambulanta, de doua ori. Prima oara, joia trecuta, prezenta simptomele unei simple raceli. Luni dimineata, fata a facut febra mare. Ambulanta a dus-o din nou la spital. Desi avea 40 de grade, medicul de garda i-a spus sa continue tratamentul pentru raceala si a trimis-o înapoi acasa. Peste doua zile, tinerei i s-a facut din nou rau. Abia mai respira. Parintii au dus-o la un alt spital, la Sighetu Marmatiei, insa copila a mai trait doar 17 ore, anunta Realitatea Tv.

"Daca au fost erori de diagnostic sau de procedura cineva va trebui sa plateasca pentru asta. Trebuie sa ne abtinem totusi pana va veni un raport al Colegiului Medicilor. Se pare ca au fost greseli de procedura, asistentele nu au ce sa strige sau sa comenteze in fata unui om bolnav care se adreseaza unui serviciu de urgenta, singurul care poate sa zica daca pacientul pleaca acasa sau nu este doctorul".

Ovidiu Branzan, fost ministru al Sanatatii

Parintii fetei sunt hotarati sa faca orice pentru ca medicul care le-a lasat fata sa moara sa nu mai faca astfel de greseli pe viitor.

Medicul de la Spitalul de Urgenta Baia Mare, care a trimis-o acasa pe fata, sustine ca nu e vinovat. Conducerea spitalului din Baia Mare a declansat o ancheta interna.

"Cazul de fata este un caz grav care merita discutat. Daca au fost erori de diagnostic sau de procedura cineva va trebui sa plateasca pentru asta. Trebuie sa ne abtinem totusi pana va veni un raport al Colegiului Medicilor. Se pare ca au fost greseli de procedura, asistentele nu au ce sa strige sau sa comenteze în fata unui om bolnav care se adreseaza unui serviciu de urgenta, singurul care poate sa zica daca pacientul pleaca acasa sau nu este doctorul", a declarat Ovidiu Branzan, fost ministru al sanatatii, pentru Realitatea Tv.

Forum: Pacientul si drepturile lui