Comisia juridica a Senatului a decis, marti, sa ceara Biroului Permanent sa trimita o adresa procurorului general al Romaniei prin care sa solicite probe suplimentare in dosarul lui Serban Mihailescu.

Anuntul a fost facut de presedintele Comisiei, Norica Nicolai. "Vom inainta o adresa Biroului Permanent caruia ii cerem sa solicite procurorului general sa precizeze daca s-au respectat Deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie de refacere a urmaririi penale si daca Parchetul mai are acte pe care nu le-a inaintat Senatului.Toate actele sunt din 2002-2006 si speram sa existe si acte mai recente care sa fie in acord si cu decizia Curtii Constitutionale care vizeaza raspunderea ministrilor si cu Decizia Inaltei Curti, care este obligatorie", a precizat Nicolai.

Dosarul lui Serban Mihailescu a fost trimis la Senat in aceasta vara in vederea avizului Camerei Superioare pentru inceperea urmariri penale. Procurorii sustin ca, in octombrie 2001, aprilie si mai 2002, fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului a primit de la consilierul sau personal Fanel Pavalache arme de vanatoare pe care le-a detinut in intervalul aprilie-octombrie 2002, desi nu avea permis de port-arma.