Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au demarat o ancheta la Directia pentru Protectia Copilului si vor depune o sesizare de malpraxis la Colegiul Medicilor, dupa decesul unei minore care a fost dusa in stare grava la Spitalul de Urgenta Constanta, iar medicul de garda nu a internat-o.

Ionela Darnea, in varsta de 17 ani, se afla in ingrijirea Complexului de Servicii Comunitare "Orizont" din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Cristian Moldovanu, citat de Realitatea Tv.

Ionela Darnea prezentase inca de la nastere diagnosticul de microcefalie, la care s-au adaugat pe parcurs sindromul piramido-extrapiramidal, retardul psihic sever cu limbaj absent si epilepsia mioclonica progresiva, a precizat Cristian Moldoveanu. El a adaugat ca, vinerea trecuta, starea de sanatate a minorei s-a agravat, iar angajatii Complexului Orizont au solicitat o ambulanta pentru transportarea fetei la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru investigatii si reechilibrare.

"Dupa acordarea primelor ingrijiri si efectuarea investigatiilor medicale, medicul de garda de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a dispus tratarea minorei in ambulatoriu, desi starea acesteia era grava, minora revenind in Centru in jurul orei 15:30", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Constanta.

Cateva ore mai tarziu, fata a decedat. "Dupa doar trei ore, starea minorei s-a agravat, fapt care a determinat angajatii Centrului sa apeleze din nou Serviciul de Ambulanta. Din nefericire, la ora 19:05 medicul de pe ambulanta a constatat decesul minorei", se mai precizeaza in comunicat.

Consiliul Judetean Constanta anunta ca a fost demarata o ancheta interna la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Complexul de Servicii Comunitare Orizont pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs decesul si a vinovatilor.

Consiliul Judetean Constanta va inainta si o sesizare de malpraxis catre Colegiul Medicilor din Romania, dar si o sesizare la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs decesul si a persoanelor responsabile.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, doctorul Florian Stoian, a declarat ca nu s-a primit nicio informare oficiala referitoare la acest caz, in functie de care sa se poata face verificarile necesare.