Aeroportul Baneasa nu va putea sa supravietuiasca in actuala locatie, crede premierul Calin Popescu Tariceanu. El i-a cerut joi ministrului transporturilor, Ludovic Orban, sa pregateasca masurile necesare pentru operarea curselor low-cost pe aeroportul Otopeni, urmand ca Baneasa sa deserveasca, pe viitor, societatea Romaero.

"I-am cerut ministrului transporturilor sa pregateasca deja masurile necesare pentru transformarea acestui aeroport intr-unul care sa serveasca intreprinderea Romaero, intreprindere de reparatii de material aviatic, si pentru zborurile de tip business, cu avioane mici, care nu provoaca poluare fonica", a declarat Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern.

"Operatorii low-cost trebuie sa se pregateasca pentru aceasta schimbare de destinatie, care nu va prezenta niciun fel de incovenient", a spus primul ministru, adaugand ca aeroportul Baneasa nu dispune de capacitatea si de locurile de parcare necesare pentru astfel de zboruri.

In opinia sa, aeroportul "a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, este un aeroport care se regaseste in mijlocul orasului si exista anumite reglementari de prudenta care cer ca aeroporturile sa fie plasate in afara zonelor locuite".

Intrebat daca va fi desfiintat aeroportul Baneasa, Tariceanu nu a oferit un raspuns clar, afirmand doar ca "nu exista o intentie conturata, dar cred ca, tinand cont de dezvoltarea Bucurestiului, nu va mai putea sa supravietuiasca un aeroport in oras". "Este o consecinta fireasca a dezvoltarii orasului", a adaugat premierul.