Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca va prelungi delegarea in functiile de conducere a procurorilor DNA, Doru Tulus si Romeo Balan, si a adjunctilor lui Daniel Morar, Mircea Zarie si Carmen Galca. Mandatul acestora expira in 22 septembrie. Kovesi a spus ca nu s-a consultat cu ministul justitiei, Catalin Predoiu, pe aceasta tema. Cei patru procurori s-au ocupat de dosarele de mare coruptie ale demnitarilor.

Laura Codruta Kovesi a anuntat la sedinta Sectiei de procurori a CSM ca va prelungi delegarile in functie a patru dintre procurorii sefi ai DNA. Este vorba de Doru Tulus, seful Sectiei a II-a, cel caruia fostul ministru Tudor Chiuariu i-a cerut demisia, de Carmen Galca si Mircea Zarie, adjunctii lui Morar, si de Romeo Balan, seful Sectiei Militare a DNA.

Cei patru procurori au fost numiti prin decret prezidential in 22 septembrie 2005, mandatul lor expirind deci peste cateva zile. Delegarea se face pentru 90 de zile.

Kovesi a declarat ca nu s-a consultat cu ministrul justitiei si a afirmat ca va proceda asa cum a procedat si in alte cazuri, adica va prelungi mandatele. "Nu am avut consultari cu ministrul justitiei, dinsul a declarat in mod constant ca, in cazul in care va face propuneri pentru functii de conducere, va consulta si procurorul general. Pentru asigurarea stabilitatii si continuitatii in managementul DNA, voi prelungi mandatele", a afirmat Kovesi.

Pina in acest moment, Predoiu nu a facut nicio propunere pentru aceste functii. Pe de alta parte, ministrul justitiei nu s-a consultat cu procurorul general atunci cind a propus-o pe Monica Serbanescu in locul lui Daniel Morar.