Incepand de joi, in unitatile de invatamantnu mai pot fi vandute o serie de alimente considerate nerecomandate prescolarilor si scolarilor, precum pizza, hamburgeri, chips-uri, alune sau seminte sarate, dar si acadele, bomboane sau sucuri acidulate.

Ordinul privind Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti a fost publicat, luni, in Monitorul Oficial, si intra in vigoare incepand de astazi.

Incepand de la aceasta data, toate societatile comerciale din unitatile de invatamant au obligatia de a respecta prevederile acestui ordin.

Scopul ordinului, sustine ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, este de "creare a unui comportament alimentar sanatos, pornindu-se de la premisa ca, pe parcursul programului scolar (4 – 6 ore pe zi), necesitatile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustari, respectiv maxim 10% din valoarea caloricǎ zilnicǎ, reprezentand 300 Kcal".

"Consideram ca, alaturi de MSP, familia, scoala si societatea joaca un rol esential in promovarea unui stil de viatǎ sǎnǎtos, care sa asigure dezvoltarea armonioasa a tinerei generatii si, totodata, un inalt nivel de protectie a starii de sanatate", afirma Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Va prezentam, atasat, lista alimentelor nerecomandate.