Cititorii HotNews.ro care au comentat articolul “Trafic infernal in Bucuresti: Imi vine sa ies din masina si sa o iau la fuga” au relatat experiente si mai traumatizante din trafic dar si situatii in care circulatia era decenta. Din comentariile postate solutiile identificate pentru a ocoli blocajele in trafic sunt utilizarea transportului in comun, mersul pe bicicleta sau pe jos. La aceste solutii unii cititori au gasit si deficiente: transportul in comun este aglomerat, mersul cu bicicleta este periculos, iar pe jos distantele sunt prea mari.

Cititorii HotNews.ro si-au povestit experientele din trafic.

cititor:“Astazi 8.09, in jurul orei 13 pe bulevardul Elisabeta masinile se miscau cu viteza melcului si aveau fiecare cel mult doi ocupanti. In acelasi timp mijloacele de transport in comun circulau aproape goale. ”

mad: “Azi, luni, 8:00 plec de acasa pe jos. Ora 8:10 - Piata Crangasi. Luat tramvaiul 41 pana la capat, Piata Presei Libere, ajung la 8:27. Trei minute mai tarziu, iau microbuzul spre Otopeni. Cu tot traficul ingreunat din zona Bd. Aerogarii si acele lucrari interminabile, ajung la serviciu, in Otopeni, la 8:55. In total 55 de minute de la Podul Grozavesti pana in Otopeni.

La 17:30 plec de la munca, tot cu microbuzul; la 18:10 sunt in Piata Victoriei. Inca 10 minute cu metroul pana la Unirii, cred ca-i rezonabil. Si nu miros a porc ”

APH: “Eu am plecat astazi la munca la ora 9:00 si pot spune ca am mers acceptabil. Din fericire, angajatorul a introdus program flexibil, poti veni la munca oricand intre 8 si 10. Am facut 45 de minute de la Tineretului la Piata Presei Libere. Insa nu am putut sa nu ma enervez din cauza ca: nu am vazut nici un politist pe tot traseul, la Universitate am fost martorul culmii nesimtirii: un tip cu un BMW oprise pe coltul dinspre Unirii inspre Rosetti, coborase din masina si fuma cu 2 papusi."

AlexM : “Ieri si azi am facut traseul Vitan - Mall Vitan - pana aproape de Hala Traian in 40 minute deşi e un traseu de 10 minute. De ce NU merg: pe biciletă, pe scuter, pe jos, cu metroul,cu elicopeterul etc

Ei bine nu pentru că sunt: burtos, snob, am masina de fite, sunt imbecil, prost, bucurestean, ascult manele, îmi place să blochez intrezecţiile, să trec pe roşu etc etc etc

Nu de asta... o să fiţi foarte ”surprinşi”... fac asta pt. că trebuie să-mi duc copilul de 2 ani jumate la grădiniţă. Ştiu că există şi microbuz care îi colectează de acasă dar nu poate să facă turul pe la toţi în timp util.”

Nautilus: “Marti 2 septembrie - traseul Lukoil Regie (peste drum de Bavaria) pana la Flora - 9 minute (14:00-14:09), fara a depasi 70 km/h in nici un punct de pe traseu, cu tot cu traversarea podului Grant, aglomeratie moderata; Luni 8 septembrie - traseul Sos. Salaj - Marriott, renumit in trecut pentru blocajele de trafic de dimineata - 14 minute (8:27-8:41), aglomeratie moderata (numai in intersectiile Cal. Ferentari, Sos. Viilor, Trafic Greu, Str. Nasaud s-a mers bara la bara);

Marti 9 septembrie, traseul Sos. Salaj - Parlament, 15 minute (8:55-9:10), aglomeratie ceva mai mare ”

Transportul in comun - opinii pro

b09d4n: “La inceputul anului am trecut si eu prin acest calvar. Lucrez in Pipera iar drumul spre casa trece pe Soseaua Petricani, Sectorul 2 (scriu asa pentru ca am incercat pe la Obor, prin spatele Oborului, pe Ziduri Mosi, pe la Gara Obor, pe Soseaua Fundeni, pe stradutele din spatele Facultatii de Constructie...) cu destinatia Piata Muncii. Am reusit performanta de a face pana acasa in jur de doua ore in doua zile consecutive. Masurile pe care le-am luat au fost simple. Am schimbat mijlocul de transport.

Am ales sa merg cu metroul, mai ales ca avem de la companie o serie de autobuze care fac naveta de la statia de metrou pana la sediu. Asta nu este tot. Inainte ajungeam la serviciu la 9-10. Am schimbat programul si acum ajung la serviciu la 7. Este drept, trebuie sa ma trezesc mai devreme insa trenul nu este aglomerat si pot citi in liniste o carte. Plec de la serviciu pe la 3 si jumatate iar la 4 ajung la sala la hotel Bucuresti. In acest fel imi gasesc ceva de facut pentru ca programul meu este decalat fata de cel al cunoscutilor. Dupa sala pot ramane in oras. De cele mai multe ori merg pana acasa pe jos.”

Cosmin: “Metroul este cel mai rapid si eficient mijloc de transport din urbea asta mega aglomerata. Daca ar circula la intervale mai scurte (3 min) atunci totul ar fi bine . . . insa nu ar mai fi asa profitabil pentru Metrorex. ”

Transportul in comun - opinii contra

je: “Si eu merg cu metroul pana la Stefan cel Mare apoi cu tramvaiul 5. Cateodata 5-ul vine si intr-o ora ca doar vine pe strada, care normal este blocata. Sau pur si simplu vatmanul de pe tramvai pleaca si el cand are chef, nu dupa un program anume. Metroul are si el perioade in care vine in mai mult de 15 minute...mai ales seara cand plec de la servici. Timpii astia de asteptare te omoara si la transportul in comun ”

Ronin: “metroul este aglomerat..multi nu au auzit de apa, sapun si parfum (din pct asta d evedere prefer masina)..discutii sterile si certuri din 2 in 2 min..etc.

dar daca metroul ar circula din 3 sau 5 in 5 min nu ar mai fi atat de aglomerate la orele de varf. daca autobuzele ar avea banda lor s-ar circula mult mai bine..daca ar avea toate autobuzele aer conditionat iar ar fi mai bine”

TheBorg: “Acum cateva luni am avut permisul suspendat, asa ca am fost obligat sa merg cu metroul. La statia Stefan cel Mare, intre 8-10 dimineata, in directia spre gara, era moarte de om. Trenurile erau pline pana la refuz. Uneori asteptam si jumatate de ora sa prind un tren cat de cat mai gol. Intr-o zi, dupa o ora de trenuri pline ochi care veneau din 10 in 10 minute in care n-am avut curaj sa ma urc, m-a apucat disperarea, am iesit afara si am luat un taxi.”

Mersul pe jos si mersul cu bicicleta - opinii pro

Marius: “Am experimentat si eu aglomeratia despre care se vorbeste in articol, pentru ca stau chiar langa mall-ul de la Vitan... Solutia in cazul meu a fost mersul pe jos pana la Unirii - 20 de minute, fara sa storc camasa, pentru ca de - nu mananc cefe de porc, mici si grasimi pe paine ca majoritatea taranilor din Romanica (de ce oare in Romania se moare de infarct la 35 de ani, iar speranta de viata e din ce in ce mai mica? ) ”

Monica L :“Sincer, ma doare-n spitz de fluenta traficului in bucuresti...eu sint pieton si ma deplasez per pedes cit pot de mult... tot ce vreau e ca trotuarele sa fie complet libere de fieratanii... iar fierataniile care nu incap sa fie lasate la cimitir...(al masinilor, nu sint demonica!)”

bibicu13: “Am asigurare :-). Si merg cu bicicleta prin Bucuresti. Am niste amici in Colentina si traversez Bucurestiul (Rahova, Pta Unirii, Universitate, Colentina) ca sa pot sa beau o bere cu ei. La ora 18.30 (cand e imbulzeala in toi) eu fac 30 de minute din Rahova pana la Doamna Ghica ”

mersul pe jos si mersul cu bicicleta - opinii contra

Florin: “La 37 grade, cu un laptop si ceva hartoage e o minune sa mergi pe jos. Ajungi la servici mirosind ca un porc. ”

Ronin: “sunt platitor de taxe si nu mi se pare normal sa ma trezesc la ora 6 ca sa pot sa plec la 7 de acasa..si sa merg pe jos pt a ajunge pana la prima statie de metrou. Cum mi-ar sta mie imbracat in costum, cravata, pantofi de piele, tot tacamul..PE BICILETA ? sau mers prin ploaie..prin zapada..sau chiar prin soare. Eu o sa merg cu masina la servici si o sa stau tot 30 de min in trafic...pt ca sunt prost,fitos si nu merg 50 de min cu autobuzul si 20 min pe jos eu sunt de vina nu edilii nostri pt ca nu am cu ce sa plec la birou”

dorinteodor: “Eu sint d'ala care merg numai cu masina personala. Motivul este simplu: nu am cum sa car bagaje si sa fiu eficient. cind se iveste prilejul, foarte rar, merg cu bicicleta; mersul cu bicicleta este deosebit de periculos pentru cei ne-antrenati si care nu inteleg exact regulile de circulatie si regulile speciale ale bucurestiului ”