Pensiile se vor majora cu aproape 20% de la 1 noiembrie, cu o luna inainte de alegerile parlamentare, dupa ce Guvernul a decis devansarea cresterii punctului de pensie, prevazuta initial pentru 1 ianuarie 2009.

Valoarea punctului de pensie va creste de la 581,3 lei la 697,5 lei.

Tot miercuri, Guvernul a decis ca pensionarii din grupele de munca I si II vor beneficia de o majorare a punctului de pensie cu 0,5 si, respectiv, 0,25 pentru fiecare an de vechime.

Majorarea se va aplica esalonat, pe masura ce cartile de munca vor fi analizate de oficiile de pensii.

Alegerile parlamentare, in 30 noiembrie

Guvernul a decis miercuri ca alegerile parlamentare sa aiba loc in data de 30 noiembrie. Alegerile se vor organiza la timp, si acesta este cel mai simplu raspuns pentru speculatiile total neavenite privind intentia guvernului de a decala alegerile parlamentare, a declarat Tariceanu.

Potrivit legii privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, "aducerea la cunostinta publica a datei alegerilor se face cu cel putin 90 de zile inainte de ziua votarii prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, a hotararii Guvernului privind data alegerilor".

Sedinta de miercuri, 27 august, era ultima in care Executivul putea adopta actul normativ, astfel incat scrutinul sa se desfasoare in 30 noiembrie.