Paul Pacuraru a declarat in fata Senatului ca dupa ce a devenit ministru i s-au instrumentat 11 dosare, din care 2 in penal. Pacuraru si-a atentionat colegii senatori ca fiecaruia i se poate "face" un dosar si s-a intrebat retoric cine raspunde pentru banii cheltuiti. "Esti obligat sa raspunzi la telefon. Nu am dat niciodata un telefon pe aceasta tema", a explicat ministrul referitor la convorbirile dintre el si Ilie Morega, inregistrate de procurori si existente la dosar. Raportul Comisiei juridice califica dosarul lui Pacuraru drept "confuz si neconcludent". Senatorii urmeaza sa voteze cererea DNA de inceperea urmaririi penale, pentru care sint necesare 68 de voturi pentru.

"In 38 de ani de activitate, nimeni nu mi-a facut nicio plingere, iar dupa ce am devenit ministru mi s-au facut 11 dosare, din care 9 pe contencios administrativ si 2 in penal", a spus Paul Pacuraru la sedinta Senatului in care se discuta cererea procurorilor DNA de avizare a inceperii urmaririi penale.

Ministrul a facut aceste aprecieri in contextul in care si-a atentionat colegii ca fiecare poate pati la fel. "Fiecaruia dintre dumneavoastra i se poate face un dosar", a afirmat Pacuraru.

Cit priveste dosarul in care este acuzat, Pacuraru a reiterat afirmatia ca nu i-a dat niciodata vreun telefon lui Ilie Morega pentru a-i cere ceva, dar ca a raspuns la apelurile acestuia. "Esti obligat sa raspunzi la telefoane", a exclamat Pacuraru, dupa care e explicat contextul convorbirilor cu Morega.

"Imi dadea telefoane spunindu-mi sa-l ajut sa-l puna pe Romanescu in functie. Motivatia era ca institutia e necondusa, ca postul e vacant. E ceva ilegal in asta? Nu", a concluzionat Pacuraru.

Ministrul a precizat din nou ca nu are nicio rezerva in a solicita Senatului sa voteze "pentru". "Ca orice cetatean, am si eu dreptul sa ma adresez justitiei pentru serviciile pe care trebuie sa le ofere fiecarui cetatean", a spus Pacuraru.

Raportul Comisiei juridice precizeaza ca dosarul lui Paul Pacuraru este "neconcludent si confuz", tragind concluzia ca "DNA fie nu a transmis Senatului intregul material probator, fie aceste probe nu exista''. Cu toate acestea, Comisia juridica recomanda ca cercetarea penala in cazul lui Pacuraru sa continue.

Pentru ca senatorii sa dea un aviz favorabil inceperii urmaririi penale a lui Paul Pacuraru sint necesare 68 de voturi. PNL, PD-L si PRM au anuntat ca voteaza pentru inceperea urmaririi penale, PSD ca lasa votul la indemina "constiintei" fiecaruia, iar PC s-a abtinut sa-si faca publica pozitia.