Rabinul Marvin Hier, fondatorul centrului evreiesc Simon Wiesenthal, a condamnat un spectacol al Madonnei in care aceasta il compara pe senatorul John McCain, candidat la Casa Alba, cu Adolf Hitler, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Cred ca tentativa Madonnei de a-l compara pe John McCain cu Hitler a depasit orice limita si este o insulta adusa tuturor americanilor, fie democrati sau republicani", a declarat fondatorul centrului Simon Wiesenthal, organizatie evreiasca de lupta impotriva antisemitismului, care numara, la nivel mondial, peste 400.000 de membri.

Pe de alta parte, echipa de campanie a lui McCain a protestat, duminica, fata de acest spectacol al Madonnei. "Aceasta demonstreaza foarte clar ca atunci cand este vorba sa-l sustina pe Barack Obama, prietenii sai celebritati mondiale nu ezita sa recurga la denigrari si atacuri inacceptabile", a declarat purtatorul de cuvant al lui McCain.

In timpul unui concert sustinut la Cardiff, in cadrul turneului mondial "Sticky and Sweet", Madonna, cunoscuta si pentru ca l-a criticat dur in trecut pe presedintele republican George W. Bush, a interpretat piesa "Get Stupid", in timp ce pe fundal se succedau imagini cu o serie de locuri distruse, iar apoi fotografii ale lui Adolf Hitler, ale presedintelui statului Zimbabwe, Robert Mugabe si ale lui John McCain.