Mai multi bloggeri au pornit o campanie impotriva demolarii Pasajului Victoria. Forfota in blogosfera a inceput in urma unei stiri din Gardianul care anunta, pe 18 august, iminenta demolare a pasajului care face legatura intre Calea Victoriei si strada Academiei. In locul celor doua imobile care au fost incadrate, peste noapte, in clasa I de risc seismic, ar urma sa se construiasca o cladire de 17 etaje. Cititi in articol reactiile bloggerilor.

"Pasagiul Victoriei e central. Daca e central, e scump. Daca e scump, interesele imobiliare plutesc in jurul lui ca albinele la miere. Daca interesele imobiliare plutesc, e nevoie de un sprijin bine plasat la primarie ca ele sa se concretizeze. Iar ca totul sa fie frumos, e vorba de o firma de off-shore cu sediul in Lichtenstein", explica Cristina Foarfa pe Metropotam.

"Dupa ce au facut gat si unii si altii ca tovarasul secretar general etc. a tocat Bucurestiul bucati, uite ca apar noii daramari (n-am font mai mic pentru ei!) - au chef sa faca scaiscreipare, bah! Birouri pentru fete care-si fac unghiile, bah! Birouri pentru amarati d'astia care ambaleaza masinile cand sa duc pa la clubbin', bah! Vreau sa spun ca vor sa darame Pasajul Victoria ca sa-si traga ei bloc!" scrie Sebastian Corn, pe blogul sau.

"Vi se pare normal ca, din voia unor analfabeti cu Maserati, Bucurestiul sa devina Beirut, pe timp de pace? Vi se par normale porcarii constantene in capitala? Asta vrem? Si daca nu, nu credeti ca putem incerca sa schimbam ceva?" se intreaba si Zaza. Ea a trecut de la vorbe la fapte si a conceput doua petitii, una pentru primarul Capitalei si una pentru primarul sectorului 1, care pot fi copiate si trimise pe adresele de e-mail aferente.

"Deocamdata, fara eroisme: sa trimitem mailuri catre primarie. Nu e nevoie nici macar sa ne gindim ce sa scriem. A facut-o Zaza, ne-a dat mura-n gura: adrese de mail, documentare, tot-tot-tot. Merita orasul atita lucru? Eu zic ca da. Nu stiu daca meritam noi, dar hai sa incercam. Si v-as ruga sa dati asta mai departe, sa afle mai multa lume", scrie si Terorista, incurajandu-si cititorii.