Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, luni, o avertizare hidrologica Cod Portocaliu catre prefectura judetelui Galati si o avertizare Cod Galben catre prefecturile judetelor Vaslui si Galati, avand in vedere propagarea viiturii formate anterior pe Prut, cu situarea nivelurilor peste cotele de aparare, in intervalul 25 august, ora 12 – 27 august, ora 12.

Hidrologii au decis mentinerea Codului Portocaliu pe raul Prut pentru sectorul Oancea – confluenta cu Dunarea, aferent judetului Galati.

De asemenea, a fost ridicat Codul Portocaliu si s-a instituit Codul Galben pe raul Prut pe sectorul Falciu - amonte Oancea, aferent judetelor Vaslui si Galati.

Hidrologii au ridicat avertizarea Cod Galben pe raul Prut, pe sectorul Bumbata – amonte Falciu, aferent judetului Vaslui.

Legenda:

  • COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, fara pagube semnificative, dar care necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire Cote de atentie
  • COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante, susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire Cote de inundatie
  • COD ROSU: Risc de viituri majore. Amenintare directa si generalizata asupra sigurantei persoanelor si bunurilor. Depasire Cote de pericol (Sursa - Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor).