Pentru toti crestinii ortodocsi, 15 august este ziua de "Sfanta Maria Mare", sarbatoare prezenta in calendarul Bisericii ca "Adormirea Maicii Domnului". Presedintele Traian Basescu, fost comandant de nava, s-a aflat la Constanta, pentru a sarbatori, alaturi de marinari, Ziua Marinei.

Procesul de modernizare al fortelor navale romane trebuie accelerat, in conditiile in care Romania are, la Marea Neagra, responsabilitatea apararii frontierelor de stat, dar si ale Uniunii Europene si ale NATO, a declarat presedintele Basescu, in discursul rostit cu ocazia Zilei Marinei.

"Fortele navale romane isi asuma aceasta responsabilitate in numele Europei si al aliatilor", a spus seful statului.

El le-a urat la multi ani marinarilor, aratand ca "Ziua Marinei este o sarbatoare a oamenilor ei, oameni caliti, oameni care, spre deosebire de multi altii, au doua mari iubiri: iubirea pentru nava si mare, iubirea pentru familie": "Astazi, de ziua voastra, de ziua noastra, va doresc 'La multi ani, barbatie si curaj".

Spectatorii vor putea urmari exercitii ale scafandrilor militari, un spectacol oferit de elicoperele Fortelor Navale si o demonstratie de acrobatie aeriana.

Autoritatile asteapta circa 10.000 oameni sa participe la aceste manifestari, pentru care spun ca s-au cheltuit 100.000 de euro.

Mii de credinciosi sunt in pelerinaj la manastirile din tara

La manastirea Nicula din judetul Cluj, cu hramul Adormirii Maicii Domnului, credinciosi veniti din toate colturile tarii se roaga la renumita icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria, pictata de mesterul Luca din Iclod in 1681 si care atrage sute de mii de credinciosi din intreaga lume.