Comisia juridica a Senatului a hotarat, miercuri, cu unanimitate de voturi, sa prezinte Plenului un raport favorabil pentru inceperea urmaririi penale a senatorilor Paul Pacuraru si Codrut Seres.

Presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, a declarat ca este "aproape sigura" ca o sesiune extraordinara pentru supunerea la vot a raportului va fi convocata la Senat. De altfel Biroul Permanent al Senatului se va reuni la inceputul saptamanii viitoare pentru a lua o decizie in acest sens.

"Astazi, Comisia juridica intrunita cu cvorum legal, in absenta reprezentantului UDMR, cu unanimitate de voturi a decis sa prezinte plenului un raport favorabil prin care sa ceara urmarirea penala a domnilor Seres si Pacuraru, fost ministru al industriilor si actual ministru al muncii", a declarat presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai.

La sedinta Comisiei juridice au participat presedintele Norica Nicolai (PNL), Doru Ioan Taracila (PSD), Verginia Vedinas (PRM), Gavrila Vasilescu (PC), Ion Basgan (PNL) si Cornelia Cazacu (PD-L).

Presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, sustine ca "in mod sigur va exista o sesiune extraordinara pentru supunerea la vot a raportului Comisiei juridice. Conducerea Senatului se reuneste luni, 18 august, pentru a lua in discutie convocarea unei eventuale sesiuni extraordinare in care urmeaza sa fie dezbatut raportul Comisiei juridice".

DNA a solicitat Senatului inceperea urmaririi penale a celor doi senatori. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, este acuzat de luare de mita, infractiune care s-ar fi petrecut in iunie 2007.

Senatorul Codrut Seres, fost ministru al economiei si comertului, este cercetat in doua dosare. Procurorii il acuza de spionaj si subminarea economiei nationale.