Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca in urma vizitelor in teren a constatat ca exista intarzieri la unele lucrari. La Pasajul Universitatii sunt intarzieri de 4 luni iar la Pasajul Basarab intarzierea este de 15 luni, a anuntat Oprescu. De asemenea lucrarile la pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei intampina unele probleme.

La Pasajul Universitatii, primarul a promis ca se vor monta benzi rulante, de urcare-coborare, la cele patru guri din pasaj, precum si lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.

Primarul general a criticat modul in care se construieste Pasajul Basarab, spunand ca este nemultumit "de cum ajungi la pasaj, venind dinspre Drumul Taberei si Militari": "Nu critic inginerii, dar descarcarea in Banu Manta se face in 1 Mai...Ceea ce ar crea dopuri de circulatie".

Sorin Oprescu a inspectat in urma cu doua zile pasajul Basarab. Devierea traficului, exproprierile si reclamatiile populatiei debransate de la utilitati au fost principalele probleme legate de construirea pasajului Basarab.

Oprescu a mai informat ca toate firmele care au fost angajate in amenajarea cailor de rulare, inclusiv pentru Calea Mosilor sau bulevardul Iancu de Hunedoara, sunt platite la zi.

Primarul general a mai spus ca poate anunta refacerea marcajelor stradale la toate intrarile si iesirile din Bucuresti. 73 de artere sunt deja terminate, a mai spus Oprescu.