Ministrul Administratiei si Internelor, Cristian David a prezentat miercuri bilantul inundatiilor. Potrivit datelor anuntate de ministru peste 5000 de case au fost afectate de inundatii. Dintre acestea 3900 au nevoie de reparatii. 203 de consolidare si peste 1400 de reconstructie totala. Cristian David a mentionat ca peste 21.000 de persoane afectate de inundatii au fost supuse anchetelor sociale.

Ministrul Internelor a prezentat si sumele pe care statul le va aloca pentru refacerea caselor distruse de inundatii. Astfel vor fi acordate 25 de milioane de lei pentru fiecare locuinta afectata. Pentru consolidarea caselor vor fi alocate 50 de milioane de lei si un pachet de materiale de constructii iar pentru casele care au nevoie de reconstructie totala se va acorda un ajutor banesc de 100 de milioane, plus materiale de constructii.

La conferinta sustinuta de Cristian David, dupa videoconferinta cu prefectii, au participat si doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si ministrul Municii, Paul Pacuraru.