Elevilor care vot sustine examenul de bacalaureat in sesiunea din aceasta toamna in Capitala le va fi aproape imposibil sa copieze. Cel putin asa spera reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti, care au decis ca examenul din toamna sa fie supravegheat prin camere video, pentru a se evita fraudele si implicit, un nou scandal, anunta Antena 3.

Masura a fost luata deocamdata doar la nivel local, ideea apartinand Inspectoratului scolar Bucuresti, dupa ce sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat din acest an a fost marcata de mai multe tentative de frauda. Oficial, doar 247 de elevi au fost eliminati din examen din cauza ca au copiat sau pentru tentative de frauda, insa raportata la acuzatiile de frauda care au curs in toate zilele examenului, cifra pare mica.

Mai mult chiar, 100 de elevi si persoane implicate in organizarea examenului la un liceu din Sighetu Marmatiei au ajuns la DNA pentru audieri, din cauza suspiciunilor de fraudare a examenului.

In Bucuresti, pentru sesiunea din toamna programata in perioada 18 august - 1 septembrie, vor functiona 20 de centre de examen, majoritatea fiind dotate cu sisteme de supraveghere video atât pe holuri cât si in clase. Centrele de examen au fost alese special pentru ca sunt dotate cu aceste camere de luat vederi.

Pe viitor, Inspectorul Scolar General, Stelian Fedorca, va propune Ministerului Educatiei sa aloce fonduri pentru ca toate centrele de examen sa aiba sistem de supraveghere video. si asta nu e tot. Candidatii vor fi controlati pentru a intra in sala de examen doar cu pixul si buletinul. Toate obiectele vor fi sigilate in saci, iar depozitarea se va face pe holul scolii si nu in clasa.