Ministerul Sanatatii supune dezbaterii publice, incepand de astazi, lista alimentelor cu continut ridicat de zahar, grasimi şi sare care nu vor mai putea fi comercializate in incinta gradinitelor si scolilor. Pe lista, inca provizorie, figureaza alimentele care au peste 300 Kcal pe unitatea de vanzare, mai putin sandvisurile, care vor putea avea până la 350 Kcal. Elevii şi prescolarii nu vor mai putea cumpara de la magazinele din scoli, chips-uri, hamburgeri, pizza, cartofi prajiti, prajituri sau sucuri carbogazoase cu continut mare de zahar.

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, sustine ca autoritatile au gresit elaborand o lista cu alimentele ce nu vor putea fi comercializate si crede ca aceasta trebuia sa le contina pe cele care se pot vinde in scoli, informeaza Radio Romania Actualitati.

Ministerul Sanatatii a alcatuit lista dupa ce Parlamentul a aprobat, in aceasta primavara, legea privind interzicerea comercializarii de alimente nesanatoase in incinta unitatilor scolare, asa-numita Lege anti fast-food.