Cortegiile funerare nu mai au voie sa treaca prin centrul statiunilor de pe litoral. Proiectul propus si aprobat de autoritatile locale este menit sa reduca aglomeratia si ambuteiajele din trafic in perioada estivala. Primarul Mangaliei spune ca prezenta cortegiilor funerare pe drumurile publice pune in pericol viata participantilor la inmormantare si, mai mult, poate intrista turistii, anunta Realitatea Tv.

Ideea le-a venit autoritatilor locale dupa ce au observat ca din cauza alaiurilor care merg la cimitir se formeaza cozi kilometrice de masini. Decizia se va aplica anul acesta pana la finalul sezonului estival, iar in 2009, de la 1 mai pana la 15 septembrie.

Decizia i-a impartit pe localnici in tabere pro si contra. Unii prefera sa respecte traditia si sa isi conduca mortul pe ultimul drum chiar si prin centrul orasului, in timp ce altii cred ca a venit timpul sa renunte la astfel de obiceiuri.

Nici turistii si nici politistii de la Rutiera nu sunt convinsi ca aceasta masura ar putea duce la diminuarea aglomeratiei de pe sosele.