Procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, a cerut Camerei Deputatilor si Senatului aviz de urmarire penala pentru deputatul Adrian Nastase si pentru senatorul Serban Mihailescu, anunta Realitatea TV.

Adrian Nastase este acuzat de dare de mita in dosarul Tamara, iar Serban Mihailescu de primire de foloase necuvenite si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Mai precis, Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, "constand in aceea ca, in baza unei intelegeri anterioare cu Melinescu Ioan, a sustinut si determinat emiterea HG 1399/30.12.2000, semnand-o in calitate de prim-ministru, prin care Melinescu Ioan a fost numit in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru a-l determina pe acesta sa faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu si un act contrar acestor indatoriri, in scopul de a asigura clasarea unei lucrari ce o viza pe Nastase Daniela si a intra in posesia lucrarii", potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In ceea ce il priveste pe Serban Mihailescu, procurorii sustin ca, in octombrie 2001, aprilie si mai 2002, fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, a primit de la consilierul sau personal Fanel Pavalache arme de vanatoare pe care le-a detinut in intervalul aprilie - octombrie 2002, desi nu detinea permis de port-arma.

Sesizarea privind dosarul Tamara a ajuns la Camera Deputatilor

Sesizarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie privind dosarul deputatului Adrian Nastase a ajuns joi dupa-amiaza la Camera Deputatilor. Conform unui comunicat de presa al directiei de relatii publice al Camerei, sesizarea va fi inaintata comisiei juridice.

In ceea ce priveste cazul Serban Mihailescu, solicitarea procurorului general de avizare a inceperii urmaririi penale va fi luata in discutie de Biroul Permanent al Senatului la jumatatea lunii august.