Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a prezentat joi la sediul DNA in uniforma militara, la volanul unui Jeep similar celui folosit de armata americana in cel de-al doilea Razboi Mondial, ca "simbol al luptei" cu "bagabontii" Traian Basescu si procurorii anti-coruptie.

"Masina este un simbol al luptei cu niste bagabonti. Basescu e un bagabond, impreuna cu acesti procurori", a declarat Mazare, inainte sa intre in sediul DNA, pentru a fi audiat de procurorii anti-coruptie.

"Este o masina de invingator, este masina armatei americane cu care a castigat al doilea Razboi Mondial", a mai spus Radu Mazare.

Mazare a iesit din sediul DNA dupa zece minute, acuzand modul in care procurorii au calculat daunele in acest dosar, cu "un contabil si un topograf".

Nici ministrul italian de Externe, Franco Frattini, nu a scapat de atacurile primarului Constantei: "Frattini ne da noua lectii de coruptie si a votat imunitatea lui Berlusconi".

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, este cercetat de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu retrocedarea unor terenuri.