Inundatiile au ucis 4 oameni in ultimele ore in judetul Maramures. Un baiat de 14 ani a fost luat de viitura, iar alte trei persoane au fost suprinse de o alunecare de teren pe Valea Scradei, in casa de lemn in care se adapostisera. Hidrologii au emis in noaptea de sambata spre duminica o noua avertizare cu cod rosu pentru raul Viseu si o alta cu cod portocaliu pentru sectorul Valea Viseu - Sighetul Marmatiei, de pe raul Tisa, din judetul Maramures, anunta Rador.

Si in judetele Suceava, Maramures, Botosani, Iasi si Neamt, codul rosu se mentine pana duminica dupa-amiaza, la ora 16:00, pe raurile Suceava, Siret si Prut.

Tot pana la ora 16:00, este mentinuta si avertizarea cu cod portocaliu pentru raurile din judetele Maramures, Suceava, Botosani, Iasi si Bacau.

Numarul victimelor inundatiilor ajunge astfel la 5, dupa ce, acum doua zile, un barbat a murit la Borsa, dupa ce a fost surprins de viitura.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat, in aceasta dimineata, Comitetul pentru Situatii de Urgenta pentru gestionarea situatiei din tara in urma inundatiilor.

Dupa reuniune, seful Executivului se va deplasa in zonele calamitate, vizate fiind localitatile din Suceava, judetul cel mai grav afectat de ploi.