O noua viitura s-a produs joi dupa-amiaza, in jurul orei 17, la Campulung Moldovenesc, dupa ce paraul din localitate a iesit din matca in urma ploilor. In cursul zilei, o masina a ISU Suceava, grea de peste 17 tone, a fost luata de ape si dusa la un kilometru distanta. Oamenii din Campulung Moldovenesc nu isi pot explica cum de paraul pe care pana zilele trecute il treceau cu cativa pasi a facut un asemenea prapad, mai ales ca gospodariile multor localnici sunt inundate.

Autoritatile nu au promis deocamdata ajutoare, iar oamenii incearca sa isi protejeze gospodariile asa cum pot. Intre timp, ploile continua sa faca prapad si in alte zone. 23 de localitati din judetele Suceava, Neamt, Cluj si Salaj sunt afectate de inundatii, iar in urmatoarele ore este asteptata o viitura si la Radauti, anunta Antena 3.

Din cauza precipitatiilor abundente si a aluviunilor cazute de pe versanti mai multe trenuri au avut intarzieri. De asemenea, sunt inchise rutele de cale ferata: Sarmasag - Borla si Nisipitu - Gura Putnei. Meteorologii avertizeaza ca vremea rea va tine pana la sfarsitul saptamanii.