Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti o avertizare cod portocaliu de ploi pentru 8 judete ale tarii: Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Hunedoara, Sibiu, Alba si Cluj.

In aceste judete, cantitatile de apa vor depasi 50 - 60 l/mp si izolat 80 - 90 l/mp, vor fi ploi abundente si descarcari electrice. Avertizarea intra in vigoare marti la ora 18:00 si este valabila pana miercuri dimineata, la ora 8:00, a anuntat ministrul Mediului, Attila Korodi.

Si hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru aceleasi 8 judete, care intra in vigoare marti la ora 16:00 si este in vigoare pana miercuri la ora 18:00.

Pentru celelalte judete se mentine avertizarea cod galben emisa luni, cu mentiunea ca aceasta este extinsa si pentru judetele Arad, Timis, Covasna si Harghita.

ANM a emis, luni, si o avertizare cod galben pentru 21 de judete. Atentionarea vizeaza sudul Banatului, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramures si Crisana si este in vigoare de marti de la ora 12:00 pana miercuri la ora 12:00. In aceste zone vor cadea ploi, ce pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 30-35 l/mp.

Reprezentantii ANM au anuntat ca in tara va ploua pana vineri, iar in cursul zilei de miercuri ar putea fi emisa o noua avertizare meteo. Potrivit ANM, ploile ar putea pune stapanire si pe Moldova in zilele urmatoare.