Alarma falsa cu bomba la statia de metrou Piata Unirii 2 vineri la pranz. Statiile Piata Unirii 2, dar si Piata Unirii 1, au fost redeschise pentru calatori dupa mai bine de o ora in care fusesera inchise pentru ca pirotehnistii sa verifice daca este vreun pericol. In cele din urma, alarma cu bomba s-a dovedit falsa.

Circulatia metroului nu a fost intrerupta. Garniturile de metrou au continuat sa circule, insa statia Piata Unirii 2 a fost izolata, iar trenurile nu au oprit in acea statie, dupa ce un telefon anonim a anuntat prezenta unei bombe.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, la Antena 3, ca Politia va face o ancheta pentru a incerca sa afle cine a facut anuntul privind alarma, in conditiile in care apelul telefonic a fost facut de pe o cartela pre-platita. Christian Ciocan spune ca pedeapsa in astfel de cazuri merge de la amenda foarte mare pentru minori pana la maximum 12 ani de inchisoare pentru adulti, in cazurile in care alarma cu bomba se dovedeste falsa.