Inca un caz care ridica semne de intrebare asupra sistemului sanitar romanesc. Un barbat de 57 de ani a murit in chinuri la Spitalul Sfantul Luca din Capitala. Barbatul suferea de cateva luni de cancer pulmonar si avea neaparat nevoie de oxigen. Alertata de pacientii care se aflau in acelasi salon cu bolnavul, asistenta care era de garda in acea noapte a refuzat sa se trezeasca din somn pentru a-i acorda ajutor barbatului.

Bolnavul s-a zbatut o noapte intreaga sub privirile celorlalti pacienti. Cand asistenta a venit, in cele din urma, la 6 dimineata, barbatul murise deja. Incidentul s-a petrecut in noaptea de 3 iulie, dar a fost facut public abia acum, anunta Realitatea Tv.

"Cei doi bolnavi care erau in camera cu el, unul se deplasa foarte greu, cand a vazut ca nimeni nu venea a batut la toate usile s-o caute pe asistenta care era de garda in noaptea aceea. N-a vrut sa se scoale sa vina", a povestit sora barbatului pentru Realitatea Tv.

Conducerea spitalului promite ca va declansa o ancheta pentru a stabili cauzele care au dus la moartea barbatului. "Este regretabil. Voi face o ancheta sa vad daca intr-adevar s-a intamplat asa, dar trebuie sa aveti in vedere si supararea apartinatorilor, oamenii vin aici in stari destul de grave, chiar in ultima faza, noi incercam sa le asiguram un tratament cat mai bun", sustine Bogdan Pascu, manager al Spitalului Sfantul Luca.

In schimb, Colegiul Medicilor le acorda circumstante atenuante cadrelor medicale care gresesc: "Marea majoritate a medicilor isi fac meseria in conditii deosebit de grele. Nu uitati ca noi, in acest moment avem o lipsa mare de specialisti. Fiecare medic munceste pana la epuizare. In aceste conditii este destul de greu, la o salarizare care este a zecea parte din cea a unui medic performant in Uniunea Europeana sa-i ceri performanta", este de parere Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.