Profesorul Gheorghe Radulescu si-a anuntat astazi demisia din Partidul National Liberal, acuzand fraudele comise la examenul de Bacalaureat si prestatia slaba a ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei. "Le urez succes si sa Adomniti bine", le-a transmis el liberalilor.

Gheorghe Radulescu, profesor de literatura romana la Liceul "George Enescu" din Bucuresti, a fost singurul profesor din Romania care a refuzat sa corecteze lucrarile candidatilor, apreciind ca erau in mare parte copiate.

"Bacalaureatul corupt din 2008 atinge acum si adminterea in facultate", a spus el, declarandu-se "ingrozit de faptul ca, in perioada urmatoare, in campania electorala, programul privind educatia va fi intocmit de dl. Adomnitei"

El a explicat ca demisia din PNL are in vedere "delimitarea de prestatia ministrului Admonitei la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin care a compromis in buna parte sansele PNL de a convinge alegatorii pe acest segment".

Gh. Radulescu a citat un sondaj in randul elevilor care au sustinut examentul de Bacalaureat in Hunedoara, soldat cu rezultate "terifiante".

47,33% dintre elevi au declarat ca toti liceeni au copiat la bacalaureat, 22% au spus ca au copiat pentru ca i-a lasat profesorul supraveghetor, in timp ce doar 18% au afirmat ca nu copiaza din principiu.