"La bacalaureatul de anul acesta am luat masuri fara precedent in istoria post-decembrista pentru a asigura corectitudinea desfasurarii examenului. Am fost calcati in picioare intr-o maniera cum nu s-a mai vazut. Am decis sa nu iesim public in aceasta atmosfera isterizata prea mult din respect pentru profesori si elevi", a afirmat astazi ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, in prima sa declaratie dupa examen.

"Vreau sa felicit toti elevii care au promovat, le urez succes, celor care vor repeta examenul, felicit cadrele didactice", si-a inceput discursul ministrul Educatiei.

"Sistemul de invatamant a fost etichetat pe nedrept drept corupt, profesorii au fost etichetati pe nedrept ca fiind spagari", a continuat ministrul Educatiei, care sustine ca bacalaureatul ar fi fost sabotat politic, in mod premeditat.

Ministrul Educatiei a amintit faptul ca, inca din noaptea dinaintea primei probe a examenului, au existat tentative de scurgere a cerintelor pentru subiecte. "Aceste tentative au fost premeditate", a afirmat Cristian Adomnitei.

"Curatarea sistemului se va face legal, cu probe", a adaugat ministrul Educatiei, care a promis ca acei profesori care s-au manjit public pentru bani vor raspunde atat in fata instantei, cat si in fata sistemului, dar a criticat etichetarea tuturor profesorilor ca fiind corupti.

Si secretarul de stat Svetlana Preoteasa a afirmat ca "A fost cel mai bine organizat bacalaureat din 90 incoace." Ea a promis ca va prezenta si "filmul" sabotajului de la bacalaureat.