Scandalul de la Spitalul Judetean Vrancea ia amploare. Colegiul Medicilor Vrancea s-a autosesizat dupa ce parintii unui bebelus care a murit la nastere i-au acuzat pe medici ca le-ar fi schimbat copilul la nastere, transmite Realitatea Tv. In actele oficiale exista neconcordante, iar parintii au refuzat sa ia baietelul acasa sa-l inmormanteze, pana la clarificarea situatiei. Ei au facut testul ADN si asteapta rezultatul anchetei demarate de politisti.

Parintilor li s-a spus ca au o fetita care a murit la nastere. In momentul in care s-au dus sa ceara trupul neinsufletit al copilului pentru a-l inmormanta, medicii le-au dat un baietel.

Parintii ii acuza pe medici ca au incurcat copiii la nastere si cred ca bebelusul lor ar putea fi in viata, dar a fost dat altcuiva dupa nastere.

Datele baietelului mort de la morga nu corespund cu cele transmise de cadrele medicale imediat dupa nastere. Cadrele medicale sustin ca a fost doar o eroare la redactarea fisei de externare.

Medicii spun ca pruncul avea o parte din cordonul ombilical pozitionata intre cap si vagin iar copilul nu a mai putut fi salvat. Cazul a fost preluat de politie si de Colegiul Medicilor Vrancea.