Dupa o saptamina de aminari, primarul general, Sorin Oprescu, a delegat responsabilitatile celor doi viceprimari si a pastrat pentru el directiile cele mai importante. In timp ce Murgeanu se va ocupa de RADET si de Utilitatile Publice, iar Robert Ionescu de Cultura si Gradina zoologica, Sorin Oprescu a tinut crema. Este vorba de Directia juridica, Directia Cadastru, de Urbanism, de Investitii, de patrimoniu, plus Comisia pentru retrocedarea terenurilor si imobilelor nationalizate, administratia parcurilor, a cimitirelor si RATB. Surse din Primarie au declarat pentru HotNews.ro ca este "dificil" ca o singura persoana sa coordoneze directii cu o miza atit de ridicata.

Sorin Oprescu a anuntat, luni, responsabilitatile celor doi viceprimari. Astfel, Razvan Murgeanu detine in continuare atributiile din mandatul anterior: RADET, Serviciile de aparare si protectie civila, Directia de Utilitati publice, Agentia Municipala de reglementare in domeniul energiei si Directia Transporturi.

Robert Ionescu se va ocupa de Cultura, Directia de invatamint, Protectia mediului, Dezvoltare-turism, Gradina zoologica si Centrul de protectie a plantelor.

Sorin Oprescu, in schimb, si-a pastrat pentru el coordonarea celor mai importante directii ale Primariei, cele prin care se ruleaza banii si interesele.

Pe primele locuri se situeaza Comisia pentru Legea 10, cea care se ocupa de retrocedarea terenurilor si imobilelor nationalizate, Comisia juridica si cea de Cadastru, plus Directia de Patrimoniu. Primarul general se va mai ocupa de alte citeva directii cu miza ridicata, cum sint Directia de urbanism, cea a administrarii parcurilor, de investitii, Directia cimitirelor, Politia comunitara si RATB-ul.

Surse din Primarie au declarat pentru HotNews.ro ca va fi foarte "dificil" pentru Oprescu sa coordoneze toate aceste directii atit de importate, care s-au aflat, parte din ele, in subordinea lui Ludovic Orban si, ulterior, a viceprimarului Ionut Popa.