Ministerul Educatiei a inceput sa publice notele elevilor la examenul de bacalaureat. Notele se afiseaza si la unitatile de invatamant la care au invatat elevii, dar si pe site-ul Ministerului Educatiei. Notele vor fi publicate pana cel tarziu la ora 16, urmand ca pana la ora 20,00, elevii nemultumiti sa poata depune eventualele contestatii.

Solutionarea contestatiilor se va face in perioada 7-8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 9 iulie.

La examenul de bacalaureat este considerat promovat candidatul care a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul 'admis' la fiecare proba orala, a obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica de examen si are media generala minimum 6. In acest caz, candidatul este declarat 'reusit'.

Absolventii de liceu care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu indeplinesc simultan conditiile mentionate mai sus sunt declarati 'respinsi'. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta se rotunjeste la 6,00.

Bacalaureat ca la carte. S-a copiat pe rupte!

Bacalaureatul de anul acesta a stat sub semnul fraudei: elevi si profesori deopotriva au recunoscut ca s-a copiat "pe rupte" in toata tara si prin orice metoda.

In urma cu cateva zile un profesor din Bucuresti a sustinut ca a gasit zeci de lucrari copiate. Ministerul Educatiei nu a facut deocamdata nici o declaratie privind fraudele reclamate de profesori.