Politia Rutiera a luat masuri speciale de fluidizare a traficului pe drumurile care duc la munte si pe litoral, din cauza numarului mare de romani care pleaca in weekend. Politistii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa foloseasca si unele rute ocolitoare pentru a evita aglomeratia din trafic.

Subinspectorul Adrian Creanga, de la Centrul Infotrafic, a declarat pentru Radio Romania Actualitati: "Tinand cont de faptul ca traficul pe DN 22 C - Cernavoda- Medgidia - Basarabi se desfasoara foarte greu la sfarsit de saptamana, recomandam ruta alternativa DN 2 Bucuresti - Urziceni si in continuare, DN 2A Slobozia - Harsova - Constanta. Precizam ca un elicopter pus la dispozitie de Inspectoratul de Aviatie al Ministerului Internelor si Reformei Administrative va survola soselele din statiunile montane si litoral pentru a urmari modul in care se desfasoara circulatia si pentru a transmite informatii utile echipajelor de la sol, care pot interveni prompt in caz de necesitate. Se va actiona, in principal, pentru combaterea neregulilor care au dus in ultima perioada la producerea unor grave accidente de circulatie."

Pentru evitarea ambuteiajelor pe DN1, conducatorii auto sunt sfatuiti sa foloseasca urmatoarele rute alternative: 1. DN 1 A Bucuresti - Buftea - Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Brasov; 2. Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, DN 73 Campulung Muscel - Bran - Brasov si o alta ruta ocolitoare, DN 71 Bucuresti - Targoviste - Fieni - Sinaia.