Fetita de 11 ani din Neamt care a ramas insarcinata in urma unui viol a trecut cu bine peste operatia de intrerupere de sarcina realizata astazi intr-o clinica de stat din Londra, anunta Antena 3.

Fetita se afla in Marea Britanie inca de la inceputul saptamanii, insa reprezentantii spitalulului privat care promisese initial ca va efectua interventia chirurgicala au refuzat sa mai intervina in acest caz, asa ca fetita a fost nevoita sa se indrepte catre o clinica de stat.

In Marea Britanie, varsta minima legala pentru intreruperea de sarcina este 12 ani. Prin urmare, pentru a putea sa-i faca avort romancei, medicii aveau nevoie de o derogare din partea autoritatilor.

Acesta a fost motivul pentru care reprezentantii clinicii private 'Marie Stopes' au trimis-o pe fetita la un spital de stat, unde interventia a putut fi efectuata fara un acord special.

Medicii britanici au acuzat faptul ca, daca fetita ar fi fost operata inca de cand sarcina a fost depistata, adica la 17 saptamani, viata ei nu ar mai fi fost pusa in pericol de interventia chirurgicala. Fetita a fost violata de unchiul sau de 19 ani, iar sarcina ajunsese la 22 de saptamani.