Comisarul-sef de penitenciare Ioan Bala este noul sef al Administratiei Nationale a penitenciarelor, acesta fiind numit prin ordin al Ministrului Justitiei. Ioan Bala va ocupa functia de sef al ANP pentru o perioada de 45 de zile, el fiind detasat de la penitenciarul Timisoara.

Potrivit biroului mass-media al MJ, numirea unui nou sef la ANP survine unei cereri de incetare a mandatului din partea procuroului Gheorghe Spaiuc, cel care a ocupat pana vineri functia director al ANP.

Totodata, MJ a anuntat ca va organiza concurs pentru functia de sef al ANP. “ Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor vor desfasura, incepand cu data de 6 august , concurs pentru ocuparea functiei de director general al ANP”, au precizat oficialii MJ.

Reamintim faptul ca de la inceputul anului specialistii din cadrul ANP au criticat MJ deoarece la conducerea Administratie Penitenciarelor au fost numiti in repetate randuri procurori detasati, in timp ce unii sef de penitenciare au ocupat aceste functii prin concurs.

CV Ioan Bala

Ioan Bala s-a nascut in 1962 in judetul Mures si este absolvent a trei institutii de invatamant superior: Academia de Politie din Bucuresti, Facultatea de Drept din Cluj si Facultatea de Sociologie din Timisoara. Este doctorand in stiinte penale al Facultatii de Drept din Timisoara.