Medicul Naum Ciomu ii va plati daune de 500.000 de euro lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat in timpul unei interventii chirurgicale, a decis astazi Tribunalul Bucuresti, anunta MEDIAFAX.

Avocatul lui Ion Jiga a sustinut ca nu doreste ca medicul sa execute o pedeapsa cu inchisoare, ci doreste sa primeasca daune care sa-l ajute pe clientul sau sa-si refaca viata. Victima a cerut initial daune de 800.000 de euro. Aparatorul a adaugat ca Jiga, "pe langa faptul ca nu mai este un om intreg, si-a pierdut si familia, iar copilul nu si-l mai poate vedea decat cu acordul sotiei".

Medicul Naum Ciomu a fost deferit justitiei in octombrie 2004, pentru ca a lasat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vatamare corporala grava din culpa.

In 13 iulie 2004, in timpul unei interventii, din greseala, chirurgul urolog Ciomu i-a taiat unui tanar penisul, in timp ce ii opera canalul urinar din partea inferioara, apoi i-a fragmentat organul genital in mai multe bucati. Doctorul a invocat faptul ca in momentul interventiei chirurgicale a avut un accident vascular.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.