Reprezentantii clinicii Marie Stopes din Londra au renuntat sa ii mai faca avort fetitei de 11ani pentru ca nu au gasit un specialist care sa faca anestezie unei fete de aceasta varsta, disponibil saptamana aceasta, avand in vedere ca in clinica se fac, in general, avorturi pentru tinere de peste 12 ani, potrivit MEDIAFAX.

Fetita ar urma sa faca avort maine, intr-o alta clinica din Anglia.

"Nu am gasit un specialist. De regula, clinica noastra face avorturi tinerelor cu varste de la 12 ani in sus, insa pentru fetita de 11 ani este nevoie de un medic anestezist bun. Este un caz special. Noi am luat legatura cu unul, insa ne putea ajuta doar saptamana viitoare", au explicat reprezentantii Biroului de presa al clinicii.

Potrivit sursei citate, clinica a luat decizia transferarii fetei pentru a nu mai astepta inca o saptamana pana la efectuarea avortului.

"Ne-am gandit sa o trimitem in alta parte, pentru ca asa este mai bine pentru ea, sa nu mai astepte cateva zile. Pentru ea si cateva zile sunt importante", a precizat unul din reprezentantii Biroului de presa al centrului din Londra.

Pentru ca fata este din alta tara, iar avortul pentru ea nu este gratuit, costurile pentru aceasta operatie vor fi suportate de Clinica Marie Stopes.

"Nu putem spune exact pretul pentru un astfel de avort, oricum este mai mare decat unul obisnuit, este un caz mai special. Aproximativ 1.500 de lire, credem. Oricum, familia nu va plati nimic, noi vom suporta toate costurile, am hotarat sa o ajutam pentru ca este un caz special. Tinerele din Marea Britanie au gratuit avortul, insa, cum ea este din Romania, avortul trebuie platit", a precizat purtatorul de cuvant.

Fetita de 11 ani din satul Poieni din comuna nemteana Piatra Soimului, ramasa insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei, a plecat, duminica dimineata, cu avionul in Anglia pentru intreruperea sarcinii.