Tot mai multi locuitori din judetele din vestul tarii aleg sa-si organizeze petrecerile de nunta, botez sau ocazionate de alte evenimente in Ungaria, unde preturile sunt mai mici, iar calitatea serviciilor este superioara celor din Romania, relateaza NewsIn.

Patronii firmelor care se ocupa de organizarea de evenimente spun ca, din acest an, s-a constatat o crestere a numarului celor care doresc sa-si organizeze, in special nuntile, in Ungaria, mai ales in localitati apropiate de frontiera cu Romania, dar si in Budapesta.

Potrivit organizatorilor de evenimente, o nunta cu aproximativ 100 de invitati costa la un restaurant din Arad aproximativ 20.000 lei, in timp ce in Ungaria, pretul este cu 30% mai mic.

„La o petrecere cu aproximativ 100 de invitati, cei care organizeaza evenimentul in Ungaria economisesc intre 1.000 si 1.500 de euro, poate chiar mai mult. Meniul pentru persoana ajunge la 4.500 forinti, cam 60 de lei, si include cinci feluri de mancare. In comparatie, la un restaurant din Arad, un meniu cu cinci feluri de mancare, care nu se compara la gramaj si calitate cu cel din Ungaria, costa cel putin 120 de lei“, a declarat Luminita Catana, patronul unei firme organizatoare de evenimente din Arad.

Printre locatiile cautate din Ungaria se numara cele din apropierea granitei cu Romania, cum ar fi Oroshaza, Szeged, Gyula, Mako. Patronii firmelor organizatoare de evenimente mai spun ca, pentru acest an, sunt cereri foarte multe pentru nuntile in aer liber in Ungaria, organizate in cort.