Secretomanie pe bani publici

Directoarea Fondului Proprietatea: salariu 17.000 de euro si prima de concediere de 120.000 euro puse la secret

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 2 iulie 2008, 17:56 Actualitate | Esenţial


Daniela Lulache
Foto: AGERPRES
Directoarea Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, al carei salariu de 17.000 de euro a fost dezvaluit de unul dintre actionarii fondului, spune ca leafa pe care o castiga la stat este secretizata printr-o clauza de confidentialitate. Lulache a dezvaluit insa faptul ca salariul ei si o eventuala despagubire in valoare de 120.000 de euro pe care ar urma sa o primeasca in cazul disponibilizarii au fost stabilite printr-un studiu de piata platit tot din bani publici. Pe langa salariul si “prima de concediere” Daniela Lulache sustine ca prin contractul incheiat cu statul roman nu este obligata sa depuna declaratia de avere. Reprezentantii ANI sustin insa ca informatiile legate de averea si salariul directorului sunt de interes public.

Daca ar fi disponibilizata, Daniela Lulache ar urma sa primeasca 120.000 de euro drept despagubire, reprezentand sapte salarii compensatorii. Directoarea de la Fondul Proprietatea a mentionat ca pentru stabilirea nivelului de salarizare a angjatilor fondului s-a realizat un studiu. “Daca va amintiti, anul trecut am incredintat mai multe contracte printre care a fost si acest studiu prin care s-a determinat si nivelul de salarizare”, a mai sustinut Lulache.

Lulache a declarat miercuri, la prezentarea bilantului pe 2007, ca nu poate sa dezvaluie salariul pe care il primeste pentru ca a semnat un contract care are o clauza de confidentialitate. Ea sustine ca prin clauza de confidentialitate i se interzice in mod expres sa isi dezvaluie venitul lunar. “Nu pot sa confirm nici sa infirm suma de 17.000 de euro. Nu ca eu nu as vrea, dar am semnat un contract in care este prevazuta o clauza de confidentialitate. Aceasta clauza este in concordanta cu Codul Muncii”, a mai explicat directoarea Fondului Proprietatea. Daniela Lulache a mai mentionat ca salariul ei a fost stabilit de catre Comisia de Supraveghere a Fondului Proprietatea pe baza studiului realizat in 2007.

De sapte ori salariul presedintelui

In urma cu doua saptamani, Georgios Kosivakis, actionar la Fondul Proprietatea, a dezvaluit ca Daniela Lulache ar fi remunerata cu 17.000 de euro lunar pentru functia de director. Salariul este de 7 ori mai mare decat cel al presedintelui Traian Basescu si il depaseste pe cel al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

La prezentarea bilantului FP pe anul 2007, Daniela Lulache a mentionat ca, anul trecut, au fost cheltuiti 1,5 milioane de euro pentru salariile angajatilor si alte cheltuieli de functionare. “In aceasta suma se regasesc cheltuielile cu salariile angajatilor fondului, chirii si plata consultantilor”, a mai declarat Daniela Lulache. Despre ea, presa a relatat  ca este si ruda prin alianta cu ministrul internelor, Cristian David.

Declaratia de avere ascunsa de acelasi contract

Fondul Proprietatea este detinut de catre statul roman in proportie de peste 82%. Potrivit Legii nr. 544/2002 privind accesul liber la informatie, salariile angajatilor din domeniul public sunt de interes public. Veniturile angajatilor din cadrul Fondului Proprietatea sunt publice si prin prisma Legii nr. 144/2007 (legea ANI). Atat Daniela Lulache cat si angajatii FP sunt obligati prin aceasta lege sa depuna declaratii de avere si de interes.

Noi discutam cu ANI pentru a rezolva problema. Nu putem insa sa incalcam contractul”, a declarat Daniela Lulache. Pe de alta parte, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Integritate au declarat public ca functionarii din cadrul Fondului sunt obligati sa depuna declaratiile de avere si de interes.
8813 vizualizari

 • +13 (19 voturi)    
  . (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:09)

  tudor [anonim]

  Ce bine se potriveste articolul asta cu urmatorul de pe site: "Calin Popescu Tariceanu: Salariul minim pe economie nu poate fi majorat, din cauza ca ar duce la cresterea inflatiei "
  • +5 (9 voturi)    
   corect! (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:57)

   Ion I [anonim] i-a raspuns lui tudor

   :)
  • +7 (13 voturi)    
   . (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:57)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui tudor

   Deseara la toate televiziunile or sa apara tot felul de personaje de la politicieni pana la mari deontologi din presa care o sa ne explice ei de ce trebuie infometati pensionarii si amaritii ce au salarii mici pentru a putea opri inflatia si a nu periclita cumva sanatatea economiei romanesti.
   Nu va scoate nime vre-un cuvand legat de marii hoti care capuseaza biata economie a tarii... si care fie vreme rea sau buna ei tot se vor infrupta in continuare din banii nostii ai amaratilor care trebue sa avem grija ca nu cumva sa mancam mai mult, ca o sa creasca doamne fereste inflatia...
  • +11 (11 voturi)    
   Salarii publice (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:01)

   Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui tudor

   Salariile pentru oamenii din management care iau bani de la stat si care negociaza doar cu statul, ar trebui sa fie publice.

   Nu imi este greu sa imi imaginez o spaga de 20.000 de euro la factorii responsabili ca sa poti ulterior lua de la stat un salariu de 17,000 de euro lunar.

   Oare doamna asta este obligata prin lege la o declaratie de avere ?
   • -5 (9 voturi)    
    capital.ro (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:42)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui Razvan007

    Cifra de afaceri a Fondului Proprietatea a crescut in anul 2007 de cinci ori fata de anul precedent, iar profitul s-a marit de patru ori. Si pentru actionari este o veste buna, deoarece valoarea dividendelor aprobate de fond va fi de 2,5 ori mai mare decat in 2006.

    Potrivit auditului facut de Deloitte, Fondul Proprietatea a avut pe 2007 venituri totale de 410,5 milioane lei, cheltuieli de 92,4 milioane si un profit net de 313,1 milioane. Profitul brut a fost de 318,1 milioane. Totalul activelor a fost de 14,4 miliarde lei, cu aproape doua miliarde mai mic decat in 2006. Fondul a participat la majorarile de capital de la Transgaz si Electrica Muntenia, unde a plasat 39,8 milioane lei respectiv 14 milioane lei si si-a pastrat cota de 15% si 12%.
    • +7 (9 voturi)    
     Ce vrei sa spui cu asta? (Joi, 3 iulie 2008, 7:41)

     gabifm [utilizator] i-a raspuns lui Alex

     Fondul Proprietatea NU face nimic. La finele fiecarui an i se varsa dividende, detinand actiuni, de la societatile comerciale de stat RENTABILE.
    • +7 (9 voturi)    
     Belmondo!! (Joi, 3 iulie 2008, 8:44)

     adik [utilizator] i-a raspuns lui Alex

     Pai, din ce a facut atata profit?
     Te-ai uitat putin pe situatiile financiare?
     Dobanzi, dividende etc.

     Scuze, dar ce spui tu nu justifica salariul doamnei Directoare.
     Oricine, cu 4 clase, daca ar fi avut pe mana o societate care administra actiunile detinute de Fondul Proprietatea ar fi obtinut aceleasi rezultate.
     (Poate mai bune, pentru ca ar fi reduc cheltuielile cu salariile).
    • +2 (6 voturi)    
     bravo maestre (Joi, 3 iulie 2008, 12:15)

     emigrare. ro....iu [anonim] i-a raspuns lui Alex

     si uite cum rasar cei de care credeam noi in prostia noastra ca am scapat in decembrie 89... mandrii proslavitori ai "glorioaselor realizari".... puisor... nu cumva esti si matale colea cu vre-un amarat de "confidential" din asta de 10-15 miute de euro? nu cumva ridici osanale la "matusica Lulache" ca sa mai mananca si gura la tine vreo doua polonice de caviar? da nu va mai satura Dumnezeu odata lichele ce sunteti? ca din cauza voastra plecam dracu toti d-aici, pana si aia care d-abi se mai tin pe picioare!!!!!!!!!!!
     • -3 (3 voturi)    
      Raspuns (Joi, 3 iulie 2008, 13:44)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui emigrare. ro....iu

      Sint actionar la FP si sint multumit de dividendele primite.
      Mai mult comentati voi.
      Angajatii FP sint platiti din banii actionarilor nu din banii comentatorilor de pe forumuri.
      • +1 (1 vot)    
       mosule (Joi, 3 iulie 2008, 15:22)

       Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Alex

       de unde esti mataluta actionar la FP? Ca din cate stiu inca nu se tranzactioneaza la Bursa! Pana acum s-au dat cateva despagubiri in actiuni la fondul asta, dar doar unor "norocosi" alesi pe spranceana.
       Cat despre actiunile alea si dividende, sa stii ca FP este fond facut din actiunile Statului la diverse companii inca nevandute sau inca nedate pe comision. Sa inteleg ca fraierii de noi incasam gaurile, in timp ce tineretul liberal dividendele?
       • -1 (1 vot)    
        Parere (Joi, 3 iulie 2008, 19:07)

        Alex [anonim] i-a raspuns lui Razvan_M

        'Norocosii' alesi pe sprinceana au acte pe baza carora au primit actiuni.
        Acte de care iubitul tau iliescu si basescu nu au vrut sa auda niciodata.
        Le-au verificat si puricat in speranta ca mostenitorii vor renunta la dreptul lor.
        Actiunile primite de mostenitori s-au dat in ordine descrescatoare a valorii detinute inainte de confiscarea de catre nenorocitii de comunisti.
        Cu gindirea ta nu o sa ajungi departe.
        • 0 (0 voturi)    
         m-ar bucura sa aflu ca oamenii normali (Joi, 3 iulie 2008, 19:27)

         Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Alex

         si-au primit despagubiri pentru ce li s-a furat in 1945. Nu m-ar bucura sa aflu ca membrii de Partid au participat si ei la aceasta imparteala cu dreptul celui care imparte si parte-si face ;)
         • 0 (0 voturi)    
          Nu stiu de ce esti asa inveninat (Joi, 3 iulie 2008, 20:23)

          Alex [anonim] i-a raspuns lui Razvan_M

          De unde tragi tu concluzia ca sint membru PNL ?
          Procesele au inceput in mai 1990. Au durat pina de curind.
          Nu a fost si nu este nici o diferenta intre slugile jartelei de iliescu si ale derbedeului de basescu. Toate au aceeasi mare foame de bani.
          FP s-a putut forma numai la presiuni externe europene.
      • 0 (0 voturi)    
       Actionar la fond: statul cu peste 82% (Joi, 3 iulie 2008, 23:41)

       Daniela24 [utilizator] i-a raspuns lui Alex

       ...adica salariatii sunt platiti din banii statului. Si care-s banii statului? Aia ai nostri cumva?
    • 0 (0 voturi)    
     Mai, naivule, (Joi, 3 iulie 2008, 23:38)

     Daniela24 [utilizator] i-a raspuns lui Alex

     Si daca si-a pastrat cotele, ce? Cu ce te "incalzeste" pe tine asta? E o performanta? Un fond de investitii trebuie sa faca investitii pe bune, nu "sa-si pastreze cotele", aiurea, orbeste... In functie de profitabilitatea investitiilor se stabileste calitatea managementului si se acorda recompense sau nu. Ce profit aduce Lulache la fond din "inteligenta" cu care face investitii? NIMIC!!! Pentru ca NU FACE INVESTITII, ci sta sa-i pice dividende de la soc de stat!! "Istetule" Alex, casca ochii!!! Dividend de 2.5 ori mai mare? Dividendul pe 2006 a fost de 0.0025 lei/actiune, adica INFIM.
     • 0 (0 voturi)    
      Gargara de forumist ! (Vineri, 4 iulie 2008, 11:17)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

      Este o mare diferenta intre -, 0 sau +.
      Se invata la scoala. Gratie regimurilor iliescu, constantinescu si basescu am fost pe minus. FP poate sa fie condus de lulache sau bulache, imi este indiferent, atita timp cit este plus. In 2007 din BVC-ul firmelor unde este prezent FP au fost taiate cheltuieli de reprezentare externa de peste 16 mil euro din CPP. Datorita managementului FP. Asa ca lulache sau bulache poate sa aiba si 100.000 euro / luna, atita timp cit actionarului ii aduce profit imediat. Palpabil si concret, in buzunar.
      Asta inseama respect pentru actionar. Nu ma intereseaza ce zice omul de pe strada, pentru ca nu sint banii lui.
      • 0 (0 voturi)    
       indarjire prea mare... (Vineri, 4 iulie 2008, 20:25)

       Daniela24 [anonim] i-a raspuns lui Alex

       E cam stranie implicarea ta in subiect. N-ma contestat niciodata proiectul, care e benefic pt despagubiti tocmai ca-i aduce pe 0 sau pe +, de la -. Fondul ala sa fie condus de orice, true... (bizar totusi ca nu-ti pasa de calitatea managementului, daca esti actionar). E vorba de 17,000 de euro din banii tai, desteptule, dati pentru NIMIC. Crezi tu ca managementul de la fond a influentat cumva bugetele companiilor din portofoliu? Ia vezi ce putere de decizie in AGA are un actionar MINORITAR, cum e fondul asta! Si asta se invata la scoala (la una "de mai sus", e adevarat, la care e posibil ca tu sa nu fi ajuns). Managementul fondului plateste 3 firme de avocatura cu aprox un mil de euro pe an, sa se duca avocati sa-i reprezinte in AGA si sa voteze DEGEABA.
     • 0 (0 voturi)    
      Analiza tehnica vs. analiza fundamentala (Vineri, 4 iulie 2008, 12:38)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

      Ca sa fiu elegant, o sa numesc analiza ta foarte subiectiva.
      Revenind la politica, gasesc asemanari intre parerile tale despre dividendul platit de FP si aprecierile, inainte de alegeri, ale lui boc despre PNL.
      • 0 (0 voturi)    
       Analiza tehnica pe ce? (Vineri, 4 iulie 2008, 20:32)

       Daniela24 [anonim] i-a raspuns lui Alex

       Avem 2 valori de dividend... Sa vedem cum "profesionistul" Alex "intocmeste" un grafic si "simuleaza" un trend de evolutie. Ca sa face analiza tehnica, nu? Ca doar ne dam destepti pe forumuri. Desteptule! Analiza tehnica pe dividende la FP... :))) Urmatoarea ta apreciere o las necomentata pentru ca habar n-am despre ce vorbesti (am auzit de boc, insa cam la atat se limiteaza cunostintele mele despre subiect).
       • 0 (0 voturi)    
        Visezi cai verzi pe pereti (Sâmbătă, 5 iulie 2008, 1:42)

        Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

        Este de ajuns sa-i dai peste mina managementului oricarei firme serioase, in privinta cheltuielilor si obtii un plus.
        Apropo de trenduri si de grafice, vreun ban faci ?
        Ca este simplu sa-ti dai cu parerea.
  • +4 (10 voturi)    
   cine a numito in slujba asta ala ia 50%! (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:12)

   Lulu Lululache [anonim] i-a raspuns lui tudor

   1.Cine a semnat decizia de numire a lui Lululache face jumate jumate banii cu doamna respectiva ,plus ca d-na respectiva ii plateste respectivului si prime in natura : o gaina peste ochi ,o capra in "stand by ",ma rog ,tot tacamul
   2.nu e ste exclus sa fie si sereista sub acoperire, de sanchi ,sa aiba CV- ul doamnei parfum de patriotism !
   3. Verificati si cine e sotul doamnei -daca are articolul asta prin casa -asta duce banii de colo colo ,el e "postasul "
   • 0 (4 voturi)    
    Asa este! (Joi, 3 iulie 2008, 12:37)

    gabifm [utilizator] i-a raspuns lui Lulu Lululache

    De obicei se da la partid.
   • +3 (3 voturi)    
    Cel putin 50% (Joi, 3 iulie 2008, 14:59)

    dinu [anonim] i-a raspuns lui Lulu Lululache

    Partenerii lui Cristian Lulache sunt generalii (în rezerva) Victor Athanasie Stanculescu, Marius Opran si un apropiat al baronului PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu. În acelasi timp, sotii Daniela si Cristian Lulache sunt nasii de cununie ai ministrului administrat iei si internelor, liberalul Cristian David
 • +8 (8 voturi)    
  n-ai cu cine ma, n-ai cu cine [...] (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:19)

  Ion I [anonim]

  ... sper sa reveniti cu informatii despre aceasta stire in care sa se confirme salariul adevarat al directorului "Fondul Proprietatea"
 • +9 (9 voturi)    
  bravos ! (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:37)

  un roman [anonim]

  la banii astia ar fi trebuit ca actiunile fondului sa fi fost listate deja la Bursa ! Nu sunt lamurit cu ce se ocupa intre aparatul lor functionaresc, foarte bine platit, in afara schimbarii regulate a conducerii !
 • +6 (10 voturi)    
  ce capusa mare (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:44)

  hh [anonim]

  ce tara bananiera.. ce capusa mare pe banii tarii... in lanturi se poate cu cine a aranjat treaba asta ?
 • +5 (11 voturi)    
  Imi e scarba de tot ce se petrece in tara asta... (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:45)

  gigi [anonim]

  Calin Popescu Tariceanu: "Salariul minim pe economie nu poate fi majorat, din cauza ca ar duce la cresterea inflatiei"
  Se pare ca salariile "smecherilor" platiti din banii nostrii nu reprezinta nici un paricol la adresa inflatiei.
  Cata demagogie... Imi e greata de tot ce se intampla in tara asta si de toti nemernicii astia pusi pe capatuiala ce au ajuns sa ne conduca...
 • -3 (11 voturi)    
  Sunteti culmea (Miercuri, 2 iulie 2008, 18:54)

  Me [anonim]

  Dar cine ati vrea sa administreze o afacere de 3 miliarde de euro, unul platit cu 1000 de euro pe luna?

  Fondul va deveni o institutie privata, statul e doar un administrator provizoriu.
  • -4 (10 voturi)    
   corect! (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:54)

   Actionarul [anonim] i-a raspuns lui Me

   cred ca majoritatea romanilor cam au impresia ca oamenii care pot face ceva vin sa munceasca pe alune, asa din altruism. Eu am actiuni la Proprietatea, si sunt multumit ca dna. Lulache a protejat pana acum averea actionarilor. Nu stiu daca este adevarat salariul, dar fata de alte salarii de top din domeniul privat nu mi se pare ceva iesit din comun - ganditi-va cat primeste un director de banca, care are active mai mici de 3 miliarde de Euro (sa mai zic o data : 3 MILIARDE DE EURO)
   Stiti vorba aia "cat dai, atat face"
   • -1 (3 voturi)    
    Ei bine, (Joi, 3 iulie 2008, 7:43)

    gabifm [utilizator] i-a raspuns lui Actionarul

    si pentru ca toate trebuie sa poarte un nume si sa aiba o radacina, aceasta nu putea fi decat un membru PNL!!!
   • +2 (2 voturi)    
    Diferente omenesti (Joi, 3 iulie 2008, 12:39)

    laur [anonim] i-a raspuns lui Actionarul

    Nu zic ca dna nu ar fi foarte capabila, fiindca nu o cunosc. Dar un 5000 de euro pe luna eu cred ca ar fi fost un salariu decent pt economia romaneasca. Mai ales pt un functionar...
  • +7 (7 voturi)    
   Fals (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:22)

   Mugur C. [anonim] i-a raspuns lui Me

   Este imoral sa castige mai mult decat un premier, ministru, sau presedinte de stat. Guvernul gestioneaza fonduri de N ori mai mari. Poate castiga acesti bani cand institutia va fi privata, nici o problema. Dar nu este normal acest salariu din buget si, culmea, in bunele traditii deja romanesti, secretizat.
   • -5 (7 voturi)    
    care buget (Joi, 3 iulie 2008, 2:22)

    dragos [anonim] i-a raspuns lui Mugur C.

    afaik, statul ca actionar isi ia o parte di profit. acre profit exista. tanti isi ia banii din activitatea fondului. daca ar fi falimentar as intelege, dar asa mi se pare chiar mic, tinand seama ca salriul pt asemenea pozitie in eu e pe la 2-300.000 eur/an. adica cam dublu.
    • 0 (0 voturi)    
     activitatea fondului? (Joi, 3 iulie 2008, 23:45)

     Daniela24 [utilizator] i-a raspuns lui dragos

     tanti isi ia banii din ce? activitatea fondului consta in a astepta incasare de dividende. pentru asta se plateste un om cu 17.000 de euro - competenta e indoielnica daca ne uitam pe cv -
     • 0 (0 voturi)    
      CV (Sâmbătă, 5 iulie 2008, 1:46)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

      La tine CV-ul conteaza ?
      Mercenarii au CV, dar sint angajati pe perioada determinata.
  • +5 (7 voturi)    
   Re: Sunteti culmea (Joi, 3 iulie 2008, 11:02)

   raul [anonim] i-a raspuns lui Me

   pana sa devina o institutie privata, una ca asta ''suge'' de la bugetul statului bani pe care nu-i poate justifica, dar se pare ca sunt si romani iluminati cu lanterna cum esti tu care sa accepte asemenea magarii...Ma indoiesc ca individa, este o somitate in lumea finantistilor, ar trebui sa fie cel putin un Trump...ceea ce in Romania nu se poate intampla multi ani de acum ianinte sa apara un Trump chiar de sex feminin...
   • 0 (0 voturi)    
    corect! (Joi, 3 iulie 2008, 23:46)

    Daniela24 [utilizator] i-a raspuns lui raul

    I agree
 • +6 (8 voturi)    
  asa se calculeaza si salariul mediu! (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:00)

  elefantu [anonim]

  trebuie sa ii multumin doamnei caci prin ajutorul ei neprecupetit creste media salariului in Romanica noastra.
  Auzi-salariu stabilit prin studiu de piata-ce jeg.Si apoi ce mari performante manageriale a dovedit d-na la maretul fond proprietatea?nici macar nu este listat la BVB.
  Tovarasi ,mai este de furat in tara! marsi la munca
  • +4 (4 voturi)    
   ... şi nici nu se va lista la BVB (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:26)

   Wasile [utilizator] i-a raspuns lui elefantu

   Fondul proprietatea, în speţă D-na Lulache, nu doresc listarea fondului la BVB. Motivul este simplu: totul ar trebui să fie public, transparent, cinstit, şi, în acest caz, dânsa şi alţii ca ea (tanti e directoru' mare, da' restul până la 1,5 milioane sunt alte zeci de directori, specialişti, consilieri, etc.) şi-ar pierde pâinea de la gură.
   Deci, există MARI presiuni din partea tuturor celor din morişca celor 1,5 milioane enunţaţi mai sus să se păstreze starea actuală din care ei câştigă la greu, faţă de o listare la bursă şi profitabilitate crescută pentru acţionarii fondului!
 • +6 (8 voturi)    
  curvasarai (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:06)

  mdada [anonim]

  citind asta un singur cuvand imi vine in minte "curvasarai"
 • -8 (10 voturi)    
  D.A. (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:56)

  Mihai [anonim]

  Votati D.A. in continuare =)) sau ce-a mai ramas din ea.....
 • -7 (9 voturi)    
  ce lulachele meu (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:56)

  ioba [anonim]

  vreti?
 • +2 (12 voturi)    
  daca asa stau lucrurile... (Miercuri, 2 iulie 2008, 19:58)

  judex [anonim]

  si probabil nu este singurul caz in administratia lui Tariceanu, somez acest guvern imbecil si parsiv sa mareasca de urgenta salariile minime si pensiile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +9 (11 voturi)    
  indignare (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:04)

  gimini [anonim]

  Sutele alea de mii de euro nu sunt de interes public? Mama lor de banditi...

  Mai bine ar trebui sa aflam a cui clienta politica e doamna in cauza ca doar nu sunteti prosti sa credeti ca dumneaei incaseaza 204.000 de euro anual asa, pe ochi frumosi, fara sa verse o cota parte si la cei care au protapit-o acolo...

  Are dreptate ala care zice ca doamna in cauza sustine salariul mediu, y compris "senzatia de prosperitate" ... Daca 99 de insi au salariu de 200 de euro si dansa de 17.000, pai salariul mediu iese de 368 de euro...
 • +7 (11 voturi)    
  INADMISIBIL (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:15)

  korellus [utilizator]

  Este INADMISIBIL ce fac unii cu banii "de la stat".
  Is atit de prosti (oare?) ca ei cred ca "functionar la stat" inseamna ... sa STAI !
  Mai bine: Stai ca trag!
  Succes alegatorilor la toamna!
  Vedeti pe cine votati!
  Altfel, tot pe acest forum ne vom intilni, plingindu'ne in continuare, neputinciosi in a ne schimba viitorul in bine ...
  • +2 (6 voturi)    
   Mda (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:48)

   lolo [anonim] i-a raspuns lui korellus

   Viitorul nu il poti schimba decat daca te muti in alta tara. Aici toti de la conducere sunt la fel.
 • +3 (9 voturi)    
  2 linkuri intersante : (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:33)

  ion [anonim]

  2 linkuri intersante :

  _http://news.zp.ro/module-Pagesetter-viewpub-tid-3-pid-16639.phtml

  _http://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=12753
  • 0 (6 voturi)    
   Inca un link interesant... (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:49)

   Alin [anonim] i-a raspuns lui ion

   http://www.ziare.com/Elena_Basescu_a_dat_72_000_de_euro_pe_un_Range_Rover-178081.html
   Dna Lulache e mic copil.
 • -1 (5 voturi)    
  pt ion (Miercuri, 2 iulie 2008, 20:59)

  cris25 [utilizator]

  EXCELENT RESEARCH!!!
  multam pt linkuri!!!!!!!!
 • +5 (5 voturi)    
  mai sunt si altii (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:55)

  mares [anonim]

  Nu numai acolo nu se respecta legea, Sa ne uitam si la declaratiile de avere de la ANRCTI www.anrcti,ro sau la ASSI www.assi.ro , institutii publice unde salariile sunt confidentuiale pentru totisalariatii cu functii de conducere. In realitate se ascund . Se spune ca Presedintele de la ANRCTI are salariul de 5600 Euro, vicepresedintii de 4800 Euro si ultimul sef are minim 2300 Euro si salarii in suma Neta nu Bruta.De aseemenea unii au si pensii militare in general si acelea confidentiale. Si sotii/sotiile au salariile confidentiale cu toate ca unii lucreaza tot in sectorul public.Poate se sesizeaza cineva ca imi vine sa vars cand se spune in presa sau TV ca functionarii din Institutiile publice o duc rau, sa fim rezonabili o duc foarte bine,dae Legea e facuta pentru fraierii saraci nu pentru smecherii din sectorul public din Romania
 • +4 (4 voturi)    
  mai sunt si altii (Miercuri, 2 iulie 2008, 21:55)

  mares [anonim]

  Nu numai acolo nu se respecta legea, Sa ne uitam si la declaratiile de avere de la ANRCTI www.anrcti,ro sau la ASSI www.assi.ro , institutii publice unde salariile sunt confidentuiale pentru totisalariatii cu functii de conducere. In realitate se ascund . Se spune ca Presedintele de la ANRCTI are salariul de 5600 Euro, vicepresedintii de 4800 Euro si ultimul sef are minim 2300 Euro si salarii in suma Neta nu Bruta.De aseemenea unii au si pensii militare in general si acelea confidentiale. Si sotii/sotiile au salariile confidentiale cu toate ca unii lucreaza tot in sectorul public.Poate se sesizeaza cineva ca imi vine sa vars cand se spune in presa sau TV ca functionarii din Institutiile publice o duc rau, sa fim rezonabili o duc foarte bine,dae Legea e facuta pentru fraierii saraci nu pentru smecherii din sectorul public din Romania
 • +3 (3 voturi)    
  Link-uri (Miercuri, 2 iulie 2008, 22:28)

  Victor [anonim]

  Si aici sunt confidentiale la instit publice

  http://www.anrcti.ro/DesktopDefault.aspx?tabid=930
  http://www.assi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=125
 • +4 (4 voturi)    
  pt fostii proprietari - vedeti pe cine platiti? (Miercuri, 2 iulie 2008, 23:21)

  averea mostenita [anonim]

  iar voi sunteti purtati pe drumuri pt ca guvernul asteapta sa dati coltul si apoi totul este simplu pt parlamentari sa se imbogateasca. Fostilor proprietari intrati cu forta si luati-va ceea ce va apartine de drept si nu actiuni la o bursa falimentara din Bucuresti.
 • +4 (4 voturi)    
  Zice Vosganian (Miercuri, 2 iulie 2008, 23:33)

  Razvan_M [utilizator]

  "În spatele cererii de creştere a salariului minim sunt interesele celor cu salarii mari".
  Sa-i mai explic o data idiotului: nene, cand ai marit pensiile asta-toamna fara sa ai resurse financiare disponibile, ai creat inflatie, care s-a regasit direct in cosul de cumparaturi al pensionarilor saraci. Pentru un pensionar care a muncit, nu care a frecat-o prin securitate/militie/armata/politica, pensia d-abia ajunge pentru haleala, hapuri si intretinere, caldura, curent. Daca costul halelii s-a dublat, intretinerea a crescut, caldura si curentul la fel, marirea de pensie a insemnat fix o teapa. Pentru unu' cu ditai pensia, 30% din 50 de milioane au fost fro cinspe milioane, care bani acopera lejer nu doar haleala si hapurile, ci si rata la folcsvagan pasat. Si astea sunt chestii pe care tu cu manuta ta aia sensibila le-ai facut.
  Ca sa ti-o spun p-aia dreapta, pe mine ma doare in tastatura cu care scriu cod ca maresti tu, vita incaltata, salariul minim legal. Ca nu tu-mi dai mie bani, ci eu iti platesc tie salariul ca s-o freci pe la teve cu abureli d-astea. Si mai angajezi si tot felul de pipite pe salarii nerusinate, sa frece birouri pe la tot felul de companii-suveica. Oare ce face tanti asta de sapspe mii de euro pe luna, cand fondul Proprietatea o sa reuseasca sa fie listat la Bursa doar pentru ca ati manarit voi legea?
 • +3 (3 voturi)    
  wow (Miercuri, 2 iulie 2008, 23:59)

  rzv [anonim]

  vai de mine.... nu ca mor de oftica CEO-i de la noi din tara, dar mor de ofica si aia din vest :)). 200.000 de E pe an?:))
  acum, sincer, mi se pare ok, e presedint de fond totusi. Avand in vedere ca salariul minim e 2000 de E si mediu 6 mii, mi se pare ok.. :))
 • +3 (3 voturi)    
  la ce fata de smechera are asta (Joi, 3 iulie 2008, 0:20)

  anormal [anonim]

  imi vine rau sa ma gandesc cum ar oferi ea un exceptional service a la clientele.
 • +2 (2 voturi)    
  ne meritam soarta (Joi, 3 iulie 2008, 0:32)

  make21 [anonim]

  Asta este romania ce va mai tot mirati atat.90% din populatie daca ar fi in stare sa fure ar fura ceea ce face si d-na asta doar ca fura pe fata.Asa ne trebuie cand romani nu stiu sa voteze de ani de zile decat PSD iar cand se satura de astia aleg cealalta varianta PNL+PDL+PNTCD+UDMR+.....................+++++. Ati vazut PSD-ul a furat destul normal ar trebui sa aiba aceasi so,arta cu PNTCD-ul nu au fost buni la revedere dar nu romani uita cand e vb de PSD .PNL a fost la guvernare au furat si astia de numa dar se gasesc multi prosti sa mai voteze o data cu ei ca doar le da acum la toti prosti cate un calculator.Sper sa vina din toama si PDL-ul la guvernare sa vedem cat ii duce capul si pe astia si daca fura tot atunci tb sa ne mutam cu toti din tara asta .
  .Oricum romanasi isi merita soarta cu varf si indesat ..
 • -3 (3 voturi)    
  BRAVO EI. SUNTETI INVIDIOSI (Joi, 3 iulie 2008, 5:54)

  Andreea A [anonim]

  Bravo ei daca a stiu sa se descurce. Si eu am avut un salriu de 3000 Euro la stat si nu faceam nimic. In cele din urma m-am simtit si m-am apucat de propia afacere unde castig dublu si nu mai dau socoteala nimanui
  • +4 (4 voturi)    
   oare? (Joi, 3 iulie 2008, 10:22)

   make21 [anonim] i-a raspuns lui Andreea A

   A stiut sa se descurce ??Hai ca esti penibila de-a dreptu.
 • +5 (5 voturi)    
  "astia hoti, aia hoti,mama lor la toti! (Joi, 3 iulie 2008, 7:20)

  c.m. [anonim]

  1.sunt un "fericit "pensionar posesorul unei decizii de pensie in care se conclude:25 de ani de munca, limita de varsta,stagiul complet ,munca grea grupa 1.ultimul talon=391 lei
  2.deunazi citesc un articol despre cainii din adaposturi pentru care statul plateste lunar 300lei ,
  ma gindeam ce viata de caine am.
  3.tot ce-am scris mai sus pot proba cu documente.
  4.ferste-ma doamne si pazeste nu lasa sa-mi cada in mina vreo data o pusca;"mama lor de hoti"
 • +5 (5 voturi)    
  V-a uimit acest venit!!!? (Joi, 3 iulie 2008, 7:48)

  gabifm [utilizator]

  Mai "sapati" si pentru cele ale managerilor societatilor cu capital majoritar de stat (tinand de AVAS). Veti fi socati!
 • +5 (5 voturi)    
  o concluzie trista... (Joi, 3 iulie 2008, 7:54)

  judex [anonim]

  liberalii i-au intrecut in jigodism pe PSD-istii lui Nastase. Oare, asta sa fie liberalismul ?
 • +5 (5 voturi)    
  ANI, ani... (Joi, 3 iulie 2008, 8:33)

  teose [utilizator]

  Cati ani vor mai trece pana cand Agentia Nationala pt. Integritate sa faca ceva? Multi, desigur; deocamdata insa, domnii de acolo se confrunta, la randul lor cu o alta problema vitala: majorarea bugetului anual al institutiei care a dovedit, in 2007, un numar asteptat de dosare: zero. Cat despre Madam Lulache... este unul dintre functionarii care - punand umarul si cardul la ridicarea mediei salariale in Bucuresti (2000 lei) - il determina pe Premier sa se arate sincer nedumerit de solicitarile sindicale ce solicita cu indarjire 40 de lei in plus la salariul minim. Cu toate ca in Protocolul Disperarii, semnat la sfarsitul anului trecut, Guvernul se angaja sa urce salariul minim la 600 lei. Alegerile au trecut, fotoliile guvernamentale nu se mai misca, iar perspectivele unor noi portofolii nu se mai zaresc. Asa ca, pot latra cainii pana ragusesc; caravana nici nu se sinchiseste sa treaca altundeva decat pe la cumetriile cu lautari de la Monte Carlo. Cine spuneati, domnule Tariceanu, ca dezarmonizeaza inflatia, salariile minime?
 • +4 (4 voturi)    
  fd.proprietatea (Joi, 3 iulie 2008, 10:05)

  elis [anonim]

  acest fond a fost infiintat pentru clietnela politica a vremurilor.De ce sa ne mai miram de asa salarii la stat? unde se stie timpul trece leafa merge si asta in f multe locuri calde dela stat......... degeaba.Lucrez in mediul privat unde este f greu sa ti castigi existenta fara munca .Bunica mea are de recuperat o casa si mai multe terenuri dela acest fond dar saraca are 80 de ani si nu cred ca mai apuca sa-si vada munca ei confiscata de comunisti si tocata de alti comunisti mai noi.A ti adus tara asta unde nu a fost nici in cele mai negre momente ale ei.Tariceanu nu conteneste a "imbunatati" mereu traiul oamenilor mai ales al tinerilor si batranilor.Primii au o sansa de apleca departe de tara cu sacrificiile stiute dar cei batrani?
 • +2 (2 voturi)    
  discrepante salariale (Joi, 3 iulie 2008, 10:18)

  nicolae [anonim]

  Cazul salarizarii directorului general al Fondului Proprietatea nu este unul izolat. Desigur ca in emiterea unei judecati cat de cat obiective trebuie luata in discutie si raspunderea pe care o presupune un astfel de post pentru ocupantul sau. Ceea ce trebuie bine inteles se rezuma, dupa parerea mea, la doua aspecte:
  - salarizarea functionarilor din Romania nu trebuie apreciata prin prisma veniturilor de natura salariala realizate de catre sefii acestor functionari;
  - nimic nu se va schimba, absolut toate partidele politice fiind interesate sa ajunga la putere inclusiv pentru a beneficia de posturile cu salarizari deosebite ( conducerea agentiilor nationale, consilieri ai diversilor sefi, membrii in consilii de administratie si in consilii de coordonare etc.).
 • +3 (3 voturi)    
  ... dupa importanta sociala a muncii depuse... :-) (Joi, 3 iulie 2008, 10:25)

  Dedalus [anonim]

  Directoarea Fondului poate avea:
  a) fie SALARIU (contract de munca), caz in care TREBUIE sa fie functionar public si sa-si publice declarati de avere, adica inclusiv salariul;
  b) fie indemnizatie de conducere, pe baza unui contract de mandat (NU contract de munca!) caz in care poate fi confidential, nu-i nimic ilegal sau imoral
  DAR
  aceasta indemnizatie luata prin contract de mandat TREBUIE sa fie legata de perfomantele Fondului, adica sa se stabileasca in concordanta cu rezultatele obtinute de Fond.

  In orisice caz, Fondul este un organism de dtrept public, ce utilizeaza fonduri (sic) ale statului si, prin urmare, utilizarea fondurilor publice NU poate fi confidentiala DECAT in situatia domeniilor militar, siguranta nationala, etc.

  Chestia aia cu studiul e praf in ochi- de ce nu au facut studii de-astea pentru stabilirea salariilor functionarilor din ministere, ale RAPPS etc.? Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca si-au mai tras unii o galeata de bani facand un studiu cu obiectivul "ce salariu sa aiba Directorii FOndului"- cam ce credeti ca u putut "studia" acei "baieti destepti"?

  OK, DACA E IN REGULA, POSTATI STUDIUL ALA PE SITE_UL FONDULUI! Fara a da cifrele la care s-a ajuns (desi nu e normal, dac ca sa evitam orice discutie...).

  Pe cat punem pariu ca NICODATA nu va fi public?

  Desi in locul ziaristilor eu l-as cere oficial, sa vedem ce mi s-ar raspunde....

  Faptul ca firmele din Fond sunt considerate de capital privat nu are relevanta in cauza, deoarece capitalul privat este totusi al statului, diferenta tinand doar de regimul instrainarii si dezmembrarii.

  Dar, ca de obicei, onor Guvernul se kk in ea de lege...
 • +3 (3 voturi)    
  ce de bani!!!!!!!!!!!!!!!!! (Joi, 3 iulie 2008, 11:23)

  mihai [anonim]

  EXISTA O SOLUTIE !!!!!!!!!! GREVA FISCALA -asa vom vedea din ce puii mei, zecile de mii de trintori,care nu produc decit hirtoage(agentii peste agentii,ministere care coordoneaza-o agricultura care se face cu calul,transporturi care se fac de particulari,invatamant si sanatate sub limitele decentei)-vom vadea daca prostii nu -si vor mai da obolul,vor mai exista astfel de salarii de nesimtiti-la loto,la propietatea,la parlament,la armata,politie,justitie,administratie locala....,sporuri peste alte sporuri,prime cadau in brinci muncind...
 • +4 (4 voturi)    
  Sub scutul statului si cu gradele sub rever (Joi, 3 iulie 2008, 13:38)

  Bronson [anonim]

  Mai trebuie sa mai spunem ca statul a devenit doldora de capuse care s-au refugiat in spatele usilor capitonate de unde injura cetatenii si coboara direct in masini straine ?!
 • +4 (4 voturi)    
  futu-i in gat de nesimtiti (Joi, 3 iulie 2008, 14:42)

  Florin [anonim]

  Ce trebuie sa facem ptr a oprii aceasta nedreptate?
  Sa ne punem in fata guvernului cu pancarde:
  Vreau si eu 15000 euro salriu de la stat?

  Cu ce drept persoana aceisa ia din banii MEI 17000 euro salariu???

  Ca i-mi vine sa o manac pe ia si pe porcii care au pus-o acolo!!

  Trebuie dat pe toate posturile suma asta 17000 ero pe luna castiga functionari publici.

  Va multumim ca va platiti taxele ptr mine
 • +3 (3 voturi)    
  futu-i in gat de nesimtiti (Joi, 3 iulie 2008, 14:42)

  Florin [anonim]

  Ce trebuie sa facem ptr a oprii aceasta nedreptate?
  Sa ne punem in fata guvernului cu pancarde:
  Vreau si eu 15000 euro salriu de la stat?

  Cu ce drept persoana aceisa ia din banii MEI 17000 euro salariu???

  Ca i-mi vine sa o manac pe ia si pe porcii care au pus-o acolo!!

  Trebuie dat pe toate posturile suma asta 17000 ero pe luna castiga functionari publici.

  Va multumim ca va platiti taxele ptr mine
 • +3 (3 voturi)    
  vedeatea-s moarta fa...cu bani cu tot (Joi, 3 iulie 2008, 15:06)

  tiestodja [anonim]

  auzi frate 17000 euro pe luna ,,,bine ca muncessc eu pe 550 lei lunar ca e de ajuns pt ...fraerii tarii....doamna draga tare as vrea sa string bani din salarul baban pe care il am sa angajez un rachet din Ucraina sa uite vreo zece gloante in tine,,,,chiar pe scarile institutiei de unde primesti acest salar de mizerie pt o tara ca Romania. dati-ne adresa doamnei ca poate ii facem o vizita de lucru...
  • +1 (1 vot)    
   Solutia finala (Joi, 3 iulie 2008, 15:47)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui tiestodja

   Asta ar fi singura solutie sa scapam de guvernanti si politicieni (apropos, Verestay Attilla e miliardar, in EURO, la fel DIP, Nastase, Motoriceanu si toata echipa) dar am deveni astfel Rusia sau Bulgaria si va fi vai si amar de noi...
   Mi-e sila de Romania!
 • +2 (2 voturi)    
  Niste dobitoci! (Joi, 3 iulie 2008, 15:43)

  Dan [anonim]

  Noi suntem dobitocii, ca acceptam aceste hotii!
  Am auzit-o pe distinsa doamna cum explica tacticos ca ea trebuie sa se supuna unor clauze de confidentialitate...
  Da, doamna, da nu pe banii contribuabililor!!!!
  Daca lucrezi ptr. SRL-ul lu' barba'tu n-ai decat sa-i ceri (si sa primesti) si un milion de EURO pe luna. Dar atat timp cat esti platita dela buget, nu ti-e rusine sa invoci clauza de confidentialitate?
  Esti o lepra! Tu, sotul tau si seful vostru, Tariceanu!
 • -3 (3 voturi)    
  Obicei marlanesc (Joi, 3 iulie 2008, 16:10)

  Adrian [anonim]

  sa versi fiere ca altul face mai mult decat tine. Iar hotnews (si nu numai) si-au facut un obicei saptamanal de a arunca cu mizerie in oameni. Pentru orice profesionist din tara asta lucrurile stau simplu: nu gasesti un profesionist bun pentru un astfel de job pe bani mai putini. Asta e, nu vine, ca doar n-o sa-l iei cu forta din strada.

  Si numai ideea ca un oarecare functionar de cariera care ar accepta mai putin ar putea sa gestioneze 4 miliarde de Euro (tot "ai nostri") listati pe bursa si sa tina in maini sansele si-asa minime pe care fostii proprietari le mai au la despagubire, este aiuritoare.

  Eu unul sunt un profesionist si stiu ca nu as ridica nici pixul fara banii astia pentru un job similar.
  • 0 (0 voturi)    
   Profesionist? (Joi, 3 iulie 2008, 23:57)

   Daniela24 [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   Daca ai fi profesionist si ai fi pus in situatia de a "duce" job-ul lui Lulache, atunci ai pune mana pe pix - ca un adevarat profesionist care stie ce face si are taria sa-si asume raspundere - si ar demonstra eficienta, nu stat cu fundul pe scaun si asteptat sa pice dividende. PE URMA ABIA ai "incasa" recompense meritate - negociate, normal, PROFESIONIST, in contract. PE URMA, DESTEPTULE!!! Mai intai demonstrezi si pe urma incasezi 17 mii. Pana la demonstratie, iei salariu. Potrivit job-ului, in contextul asta.
   • 0 (0 voturi)    
    Injectata cu rautate (Vineri, 4 iulie 2008, 13:39)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

    Este plina tara de incapabili frustrati ca tine, care se viseaza performeri.
    Tu faci parte, probabil, din categoria celor care vor sa faca performanta pe banii altora.
    Mai incearca, fraieri sint destui, dar iti trebuie un minim de 'bagaj' cu care sa poti convinge.
    • 0 (0 voturi)    
     Ne-frustratule (Vineri, 4 iulie 2008, 20:41)

     Daniela24 [anonim] i-a raspuns lui Alex

     Ia vezi draga Alex, oare cine mai face "performanta" pe banii altora... Sa fie tocmai "iubita" ta Lulache pe banii tai? Orice nu e limitat se viseaza performer si aspira la asta. Daca nu esti printre astia, ramai linistit in "intuneric", ca ne incurci (atitudine justificata de lipsa "bagajului" tau... din pantaloni).
     • 0 (0 voturi)    
      Argumentul suprem - feminin (Sâmbătă, 5 iulie 2008, 1:55)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Daniela24

      Ai dreptate din toate punctele de vedere, lipsa 'bagajului' din pantaloni imi permite sa conduc ceva mare.
      Cum de nu m-am gindit la asta ?
 • +3 (3 voturi)    
  studiu de piata (Joi, 3 iulie 2008, 16:11)

  pinocchio [anonim]

  As vrea sa stiu si eu cum a fost conceput acel studiu de piata si pe ce fel de piata a fost aplicat. In naivitatea mea, credeam ca salariile top-managementului oricarei companii private care se respecta sunt strict confidentiale.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version