Directoarea Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, al carei salariu de 17.000 de euro a fost dezvaluit de unul dintre actionarii fondului, spune ca leafa pe care o castiga la stat este secretizata printr-o clauza de confidentialitate. Lulache a dezvaluit insa faptul ca salariul ei si o eventuala despagubire in valoare de 120.000 de euro pe care ar urma sa o primeasca in cazul disponibilizarii au fost stabilite printr-un studiu de piata platit tot din bani publici. Pe langa salariul si “prima de concediere” Daniela Lulache sustine ca prin contractul incheiat cu statul roman nu este obligata sa depuna declaratia de avere. Reprezentantii ANI sustin insa ca informatiile legate de averea si salariul directorului sunt de interes public.

Daca ar fi disponibilizata, Daniela Lulache ar urma sa primeasca 120.000 de euro drept despagubire, reprezentand sapte salarii compensatorii. Directoarea de la Fondul Proprietatea a mentionat ca pentru stabilirea nivelului de salarizare a angjatilor fondului s-a realizat un studiu. “Daca va amintiti, anul trecut am incredintat mai multe contracte printre care a fost si acest studiu prin care s-a determinat si nivelul de salarizare”, a mai sustinut Lulache.

Lulache a declarat miercuri, la prezentarea bilantului pe 2007, ca nu poate sa dezvaluie salariul pe care il primeste pentru ca a semnat un contract care are o clauza de confidentialitate. Ea sustine ca prin clauza de confidentialitate i se interzice in mod expres sa isi dezvaluie venitul lunar. “Nu pot sa confirm nici sa infirm suma de 17.000 de euro. Nu ca eu nu as vrea, dar am semnat un contract in care este prevazuta o clauza de confidentialitate. Aceasta clauza este in concordanta cu Codul Muncii”, a mai explicat directoarea Fondului Proprietatea. Daniela Lulache a mai mentionat ca salariul ei a fost stabilit de catre Comisia de Supraveghere a Fondului Proprietatea pe baza studiului realizat in 2007.

De sapte ori salariul presedintelui

In urma cu doua saptamani, Georgios Kosivakis, actionar la Fondul Proprietatea, a dezvaluit ca Daniela Lulache ar fi remunerata cu 17.000 de euro lunar pentru functia de director. Salariul este de 7 ori mai mare decat cel al presedintelui Traian Basescu si il depaseste pe cel al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

La prezentarea bilantului FP pe anul 2007, Daniela Lulache a mentionat ca, anul trecut, au fost cheltuiti 1,5 milioane de euro pentru salariile angajatilor si alte cheltuieli de functionare. “In aceasta suma se regasesc cheltuielile cu salariile angajatilor fondului, chirii si plata consultantilor”, a mai declarat Daniela Lulache. Despre ea, presa a relatat ca este si ruda prin alianta cu ministrul internelor, Cristian David.

Declaratia de avere ascunsa de acelasi contract

Fondul Proprietatea este detinut de catre statul roman in proportie de peste 82%. Potrivit Legii nr. 544/2002 privind accesul liber la informatie, salariile angajatilor din domeniul public sunt de interes public. Veniturile angajatilor din cadrul Fondului Proprietatea sunt publice si prin prisma Legii nr. 144/2007 (legea ANI). Atat Daniela Lulache cat si angajatii FP sunt obligati prin aceasta lege sa depuna declaratii de avere si de interes.

“Noi discutam cu ANI pentru a rezolva problema. Nu putem insa sa incalcam contractul”, a declarat Daniela Lulache. Pe de alta parte, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Integritate au declarat public ca functionarii din cadrul Fondului sunt obligati sa depuna declaratiile de avere si de interes.