Profesorii corectori la examenul de bacalaureat din Capitala au descoperit zeci de lucrari identice, ceea ce conduce la ipoteza ca elevii au copiat la proba scrisa de Limba si Literatura Romana. Presedintele Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei, Gheorghe Radulescu, membru in comisia 128 de corectare a lucrarilor de Bacalaureat din Capitala, a reclamat ca tezele erau copiate dupa carti cu subiect rezolvat. La subiectul numarul 1, punctele 6 si 7, la interpretarea poeziei lui Nichita Stanescu au fost gasite 50 de lucrari identince, copiate cu tot cu greseli.

"Majoritatea lucrarilor arata ca niste xeroxuri. Sunt vreo trei calupuri de xeroxuri, mai ales la subiectele 1 si 3. Ele sunt evident copiate dupa cartile cu subiecte rezolvate. Noi am semnalat acest lucru si nu s-a luat nicio masura. Am sesizat inspectoratul scolar prin telefon si pe presedintele comisiei verbal", a declarat Radulescu, citat de Realitatea TV.

Potrivit Rador, Presedintele Comisiei de Bacalaureat Bucuresti, profesorul Sergiu Vasile Moga, a precizat ca nu are o confirmare ca tezele ar fi identice si ca va fi demarata o ancheta, in urma careia vor fi sanctionati eventualii vinovati.

"Singura procedura pe care o putem noi aplica, posibil acum, va fi urmatoarea: in momentul in care tezele se deschid, se constata profesorii care au supravegheat in sala respectiva si putem demara o ancheta pertinenta si se pot lua masuri in conformitate cu faptele care se vor dovedi", a declarat Moga, precizand ca numai dascalii care au asistat la teza pot fi facuti raspunzatori.

Proba scrisa la Limba si Literatura Romana a fost prima proba din cadrul examenului de bacalaureat. Ministerul Educatiei a anuntat ca peste 50 de elevi din toata tara au fost eliminati din examen in urma acestei probe pentru ca au fost surprinsi copiind sau incercand sa copieze.