Elevii care au sustinut, vineri, proba scrisa de limba si literatura romana, la examenul de Bacalaureat, au avut de redactat un eseu despre un basm cult studiat, de analizat o poezie de Nichita Stanescu si de scris un scurt text argumentativ, pornind de la un citat din Eugen Lovinescu, informeaza NewsIn.

In redactarea eseului, candidatii trebuie, printre altele, sa-si exprime "un punct de vedere argumentat despre modul in care se reflecta o idee sau tema in basmul cult pentru care au optat".

Poezia "Nedreptate", de Nichita Stanescu, va fi analizata, punctual, din punct de vedere semantic, stilistic si gramatical.

Textul argumentativ porneste de la citatul „Timpul se schimba. Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul”, de Lovinescu. Elevii trebuie sa fie atenti la "formularea ipotezei, a propriei opinii fata de ideea exprimata in afirmatia data, enuntarea si dezvoltarea corespunzatoare a doua argumente adecvate ipotezei, formularea unei concluzii pertinente".

Subiectele au fost extrase, in sedinta publica, la sediul ministerului Educatiei, la ora 9.00. Toate variantele de subiecte posibile au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.