Comisia din Ministerul Sanatatii a decis ca fetita de 11 ani, care este insarcinata in urma unui viol, poate face avort in Romania, transmite Realitatea TV citand surse din interiorul Comisiei de specialitate.

Comisia speciala formata in acest caz s-a reunit astazi pentru a decide daca sarcina poate fi intrerupta sau nu.

Decizia luata de Comisie va fi facuta publica vineri, dupa ce se va redacta raportul final.

Parintii fetei au anuntat ca vor sa o duca vineri in Anglia pentru intreruperea sarcinii, dupa ce medicii din Iasi s-au opus unui avort, considerand ca intreruperea unei sarcini de 20 de saptamani ar pune in pericol viata fetei.

Comisia poate decide fie recurgerea la avort, caz in care trebuie modificata legislatia interna, fie continuarea sarcinii, caz in care parintii fetitei se pot deplasa intr-o tara in care legea permite oprirea sarcinii la o varsta de peste 20 de saptamani.

Fetita a fost adusa la spital, de familie, in urma cu doua saptamani, dupa ce s-a plans ca are dureri abdominale, iar medicii au constatat ca este insarcinata. Investigatiile efectuate pana in prezent arata ca pruncul, de sex feminin, este perfect sanatos.

Potrivit Realitatea TV, fetita nu ar fi spus nimic parintilor despre acest viol deoarece a fost amenintata de unchiul sau.

Politistii nu au reusit inca sa-l prinda pe unchiul minorei, iar procurorii au propus Tribunalului din Piatra Neamt ca tanarul de 19 ani sa primeasca mandat de arestare in lipsa.

In Romania, Codul penal prevede ca o sarcina poate fi intrerupta pana la 14 saptamani. Dupa aceasta perioada, sarcina poate fi intrerupta doar daca fatul prezinta malformatii sau viata mamei este in pericol iminent.

In Marea Britanie, legislatia permite intreruperea unei sarcini pana la 24 de saptamani.