Mitropolia Moldovei si Bucovinei se ofera sa acorde tot sprijinul spiritual si material in cazul fetitei de 11 ani care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata, daca nu se va decide intreruperea sarcinii.

Mitropolia afirma ca va asigura toate cheltuielile legate de nasterea copilului si va continua sa acorde sprijin financiar si spiritual dupa nasterea acestuia.

In cazul in care fetita nu va dori sa pastreze copilul, Mitropolia va asigura preluarea acestuia de catre o institutie abilitata. De asemenea, Biserica se va asigura de primirea unei educatii corespunzatoare.

In cursul acestei zile, comisia speciala formata in acest caz se va reuni pentru a decide daca sarcina poate fi intrerupta sau nu, dar primele informatii arata ca decizia va fi amanata pe maine.

Deocamdata, parintii fetei vor sa o duca in Anglia pentru intreruperea sarcinii, dupa ce medicii din Iasi s-au opus unui avort, considerand ca intreruperea unei sarcini de 20 de saptamani ar pune in pericol viata fetei.

Comisia poate decide fie recurgerea la avort, caz in care trebuie modificata legislatia interna, fie continuarea sarcinii, caz in care parintii fetitei se pot deplasa intr-o tara in care legea permite oprirea sarcinii la o varsta de peste 20 de saptamani.

Fetita a fost adusa la spital, de familie, in urma cu doua saptamani, dupa ce s-a plans ca are dureri abdominale, iar medicii au constatat ca este insarcinata. Investigatiile efectuate pana in prezent arata ca pruncul, de sex feminin, este perfect sanatos.

Potrivit Realitatea TV, fetita nu ar fi spus nimic parintilor despre acest viol deoarece a fost amenintata de unchiul sau.

Politistii nu au reusit inca sa-l prinda pe unchiul minorei, iar procurorii au propus marti Tribunalului din Piatra Neamt ca tanarul de 19 ani sa primeasca mandat de arestare in lipsa.

In Romania, Codul penal prevede ca o sarcina poate fi intrerupta pana la 14 saptamani. Dupa aceasta perioada, sarcina poate fi intrerupta doar daca fatul prezinta malformatii sau viata mamei este in pericol iminent.

In Marea Britanie, legislatia permite intreruperea unei sarcini pana la 24 de saptamani.