O profesoara la scoala Mihai Eminescu din Zalau, care detine si functia de director al scolii, a fost suspendata din comisia de bacalaureat dupa ce au fost postate pe Internet filme si poze in care aceasta si sotul sau intretineau raporturi sexuale.

Autoritatile au calificat situatia ca fiind regretabila si au sesizat Ministerul Educatiei. Oficiali ai ministerului au precizat ca motivatia suspendarii este protejarea atat a profesoarei, cat si a elevilor care sustin examenul de bacalureat

Directoarea Scolii Generale "Mihai Eminescu" din Zalau sustine ca filmul erotic a fost facut acasa si nu stie cum a ajuns pe site-ul pornografic, potrivit Realitatea TV. Filmul poate fi vizualizat pe hub-urile folosite pentru descarcari de fisiere audio si video.

Primele informatii arata ca filmele au ajus pe internet dupa ce sotul profesoarei a dus calculatorul la depanat.

Inspectorul scolar general din cadrul Inspectoratulu Scolar al Judetului Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, pentru Mediafax, ca nu se stie cine a postat filmuletele pe Internet, dar ca a fost anuntat Ministerul Educatiei si Cercetarii si ca directoarea a fost suspendata din comisia de bacalaureat din care facea parte.

"Am fost anuntat de directoarea respectiva ca i-au aparut filmele pe Internet, dar ca nu stie cum au ajuns imaginile acolo. Sunt bulversat de ce s-a intamplat, pentru ca este vorba de o familie de tineri, in care ea este un cadru didactic cu rezultate foarte bune in invatamant. Am anuntat Ministerul Educatiei si, pana la lamurirea cazului, directoarea scolii a fost suspendata din comisia de bacalaureat din care facea parte”, a declarat inspectorul scolar.

Nu este pentru prima oara cand invatamantul romanesc se confrunta cu evenimente controversate, cel mai recent caz fiind cel al profesorului iesean care a dansat la bustul gol in fata a peste o suta de colegi si liceeni.