Ceremonii militare la Bucuresti
Foto: HotNews.ro

Tricolorul a fost inaltat astazi pe catargul din fata Cercului Militar din Bucuresti, pentru a marca Ziua Drapelului National, care se sarbatoreste de 10 ani, pe 26 iunie. Este data la care, in 1848, s-a stabilit ca steagul national sa fie compus din trei culori: rosu, galben si albastru, impartite similar pentru a reprezenta principiul egalitatii.

Un detasament de la Regimentul 30 Garda a dat onorul si un preot militar a sfintit drapelul national, in acordul imnului intonat de o fanfara militara.

Ziua Drapelului National se sarbatoreste de 10 ani, pe 26 iunie. Este data la care, in 1848, s-a stabilit ca steagul national sa fie compus din trei culori: rosu, galben si albastru, impartite similar pentru a reprezenta principiul egalitatii. O data cu dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza in 1859, tricolorul a fost impus drapel national.

Pentru evocarea momentului, ceremonialuri militare au fost organizate in Capitala si in

Ceremonii militare la Bucuresti
Foto: HotNews.ro
garnizoanele din tara.

La manifestarile de la Bucuresti din Piata Tricolorului au participat ministrul apararii, Teodor Melescanu, senatorul Vadim Tudor si primarul general Sorin Oprescu.