Caile Ferate Romane au anuntat ca, din cauza temperaturilor ridicate, circulatia trenurilor se desfasoara cu limitari de viteza pe regionalele de cale ferata Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Galati, Iasi si Constanta.

Astfel CFR a precizat ca circulatia trenurilor se desfasoara cu limitari de viteza cuprinse intre 60 -100 km/h pentru trenurile de calatori si 50-70 km/h pentru trenurile de marfa.

De asemenea, pe tronsonul Bucuresti - Constanta pe langa limitarile de viteza impuse de temperaturile ridicate, circulatia trenurilor de calatori va fi influentata si de lucrarile de reabilitare care se desfasoara pe aceasta ruta unde se circula pe un singur fir.

Iata comunicatul de la CFR:

In urma avertizarii transmise de Ministerul Mediului si Gosodaririi Apelor, potrivit careia in acest inceput de saptamana temperaturile vor depasi 35-36 de grade Celsius in mai multe judete ale tarii, precum si in Municipiul Bucuresti, Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA anunta publicul calator ca, din cauza temperaturilor foarte ridicate inregistrate la nivelul sinei (peste 50 de grade), incepand cu ora 12.00 circulatia trenurilor se desfasoara cu limitari de viteza cuprinse intre 60 -100 km/h pentru trenurile de calatori si 50-70 km/h pentru trenurile de marfa, pe urmatoarele regionale de cale ferata: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Galati, Iasi si Constanta.

Pentru asigurarea unui grad de siguranta sporit, personalul de intretinere a caii ferate va efectua, in aceasta perioada caniculara, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.) iar, preventiv, in timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in depline conditii de siguranta, fapt care va produce intarzieri in traficul feroviar.

Mentionam faptul ca, in perioada de canicula (32 - 40 grade C in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 50 si 58 grade C. Reducerea vitezelor de circulatie in anumite intervale de timp, in care temperaturile depasesc limitele normale este, de asemenea, aplicata de toate administratiile de cale ferata.

Totodata, subliniem faptul ca, pe tronsonul Bucuresti - Constanta pe langa limitarile de viteza impuse de temperaturile ridicate, circulatia trenurilor de calatori va fi influentata si de lucrarile de reabilitare care se desfasoara pe aceasta ruta unde se circula pe un singur fir.

Cerem scuze calatorilor pentru aceste inconveniente si ne exprimam speranta ca demersurile noastre vor fi intelese si sustinute, intrucat se lucreaza pentru sporirea sigurantei si confortului calatorilor.

Inainte de efectuarea calatoriei, pasagerii sunt rugati sa solicite, de la birourile de informatii din statiile CF, date despre intarzierle care pot aparea in circulatia trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate.