Nici un an fara nereguli la examenul de Bacalaureat. Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei sustine ca subiectele la proba orala de limba si literatura romana au fost aflate si de la alte persoane decat cele indreptatite, transmite Realitatea TV. "Astazi descoperim ca au avut loc scurgeri de la unul sau mai multe centre de examinare", a declarat ministrul.

Adomnitei a sesizat Parchetul General si ministerul de Interne si ii ameninta cu pedepse drastice pe cei care au divulgat informatiile.

"Nu voi sta cu mainile in san si ii voi demasca pe acesti vinovati. Am contactat deja divizia de criminalitate informatica, Parchetul General si voi contacta si DIICOT-ul pe aceasta problema".

Se pare ca ministrul Educatiei se refera la modalitatile de rezolvare a subiectelor, avand in vedere ca variantele de subiecte sunt publice de mult timp.

Neregulile au fost descoperite la mai multe centre de examinare.

Update: Cristian Adomnitei a explicat ca a fost identificata o persoana care a facut publice subiectele la BAC, desi nu se stie inca daca aceste subiecte au aparut inainte de inceperea examenului sau dupa. Potrivit lui Cristian Adomnitei, subiectele nu au fost publicate pe un site, ci au circulat pe e-mail.