Mercurul termometrelor va urca, astazi, pana la 35 de grade Celsius in majoritatea regiunilor tarii. Pana spre mijlocul saptamanii, in sudul si in vestul Romaniei maximele vor trece frecvent de 33-34 de grade. Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca marti, temperaturile se vor situa intre 26 si 37 de grade Celsius.

De asemenea, meteorologii sustin ca temperaturile ridicate se mentin pana joi. La mare, vremea va fi frumoasa, cerul variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 19 si 20 grade. Temperatura apei marii va fi de 19 pana la 21 de grade.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, anuntase, in urma cu aproape trei luni, ca temperatura medie a anului 2008 va fi, in perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar in vara sunt asteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai putina seceta decat in 2007.

Meteorologii au anuntat ca si luna iunie va fi calduroasa, mai ales in sudul tarii, unde maximele vor depasi frecvent 35 de grade. Se asteapta, insa, si ploi.

In iulie, vremea va continua sa se incalzeasca, iar temperaturile vor urca pana la 40 de grade. Cam la fel se va intampla si in august, cand vor fi perioade de canicula, iar ploile vor fi si mai rare. Potrivit meteorologilor, in aceasta vara, perioadele de canicula vor fi intrerupte de furtuni violente cu vant puternic si precipitatii abundente.