Senatorii din Comisia juridica nu mai au timpul necesar pentru analiza dosarelor Pacuraru si Seres. Potrivit declaratiilor senatorului PSD Ioan Chelaru, Comisia juridica ar putea amana pe toamna rapoartele in cazul celor doi ministri. Totusi, Chelaru a tinut sa precizeze ca analiza in dosarul Pacuraru este in faza avansata si ca s-ar putea finaliza si intra in plen pana la sfarsitul actualei sesiuni.Pe de alta parte, un alt membru al comisiei, senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs, e de parere ca cele doua dosare ar trebui sa fie dezbatute impreuna in plen.

"Cel putin, cazul Paul Pacuraru este intr-o stare avansata. Pentru Seres este mai greu, dosarul este foarte voluminos, se discuta despre o tona de documente in dosar. Urmeaza sa vedem si acest dosar si apoi sa luam o decizie. (...) Este posibil ca eventual in sedinta de plen de miercurea viitoare sau in ultima zi a sesiunii, programata a avea loc luni, 30 iunie, raportul in cazul Pacuraru sa intre pe ordinea de zi. Exista si posibilitatea ca cele doua rapoarte sa fie analizate in toamna", a explicat Chelaru.

Campania electorala si mini-vacanta pe care au avut-o parlamentarii au intarziat dezbaterile in Comisia juridica. Conform senatorilor juristi, dosarul Pacuraru a fost analizat in amanunt fiind mai putin voluminos.

In ceea ce priveste dosarul lui Codrut Seres, membrii Comisiei juridice nu au avut timpul necesar pentru a-l analiza. De altfel, comisia nu a putut lucra in cursul acestei saptamani deoarce presedintele de comisie, Norica Nicolai, este plecata din tara intr-o delegatie oficiala.

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs intrevede, la randul sau, posibilitatea unei amanari pana in toamna a ambelor doasare.

"Ar fi de preferat ca cele doua dosare sa mearga impreuna mai ales ca nu avem niste termene limita la ele. Ce pot sa va spun este ca intre cele doua dosare exista o diferenta de cantitate, dosarul domnului Seres este mult mai voluminos si asta implica mai mult timp de analiza pe el.

Nu ma pot pronunta, dar exista si posibilitatea de a fi lasat in sesiunea din tomana, insa specfic ca asta se va decide saptamana viitoare. Vom analiza daca este timpul fizic necesar pentru a le parcurge si a da un raport final pe ambele dosare sau doar pentru cazul Pacuraru", a explicat Eckstein.

Potrivit procedurilor parlamentare, rapoartele comisiilor de specialitate trebuie depuse la casutele senatorilor pentru a fi studiate de acestia cu cel putin trei zile lucratoare inainte de a fi dezbatute in plen.I

In cazul in care martea viitoare senatorii juristi intocmesc raportul in cazul Pacuraru, acesta ar trebui sa intre in aceeasi zi in sedinta Biroului Permanent si apoi sa fie distribuit senatorilor, pentru a putea fi discutat eventual luni, 30 iunie, ultima zi a sesiunii.