Politistii Directiei Generale Anticoruptiei (DGA) i-au audiat, in noaptea de luni spre marti, timp de aproape noua ore, pe sefii Serviciului de Permise Auto Arges, acuzati ca au eliberat aproape 4.000 de permise de conducere contra unor sume de bani.

Actiunea a vizat confruntarea cu noi probe, dupa ce birourile in care lucrau persoanele audiate au fost desigilate, transmit televiziunile de stiri.

Pana in prezent, in acest dosar sunt 20 de suspecti. 18 dintre ei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alti doi sunt cercetati in stare de libertate.

Angajatii de la permise aveau clienti din randul celor care fie erau plecati din tara, fie nu stiau sa scrie, fie nu locuiau in Pitesti. Oamenii erau racolati de intermediari, printre care un preot si mai multi instructori auto. Potrivit anchetatorilor, numarul celor care intermediau afacerea, dar si al clientilor se ridica la cateva sute. Cei care voiau permis de conducere fara examen, isi faceau mai intai viza de flotant in Pitesti sau rezidenta. Dupa ce domiciliul din Pitesti era inscris in cartea de identitate, respectivii obtineau si permisul de conducere.